Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sa nu spui niciodata angajatilor

de Alexandra Popescu 14 Mai. 2014 2183
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile nu sunt intotdeauna lapte si miere, asa ca nici comportamentul si starea ta nu sunt mereu cele mai bune. Nu te poti controla tot timpul, motivele fiind stresul sau alte probleme, de cele mai multe ori. Exista multi angajati care iti creeaza probleme, insa asta nu inseamna ca tu esti perfect si ca trebuie sa le reprosezi asta, mai ales ca la nervi spui lucruri pe care s-ar putea sa le regreti mai tarziu.

Demotivarea personalului este unul din ultimele lucruri pe care ti l-ai permite sa il faci, acesta putand afecta grav compania. Ca sef arata ca esti sef, ca esti educat, ca stii sa vorbesti si sa te temperezi. Esti cel care are puterea suprema, care are ultimul cuvant, dar nu esti in masura sa jignesti, sa faci oamenii sa se simta umili etc.
 
In continuare avem cateva fraze care ar putea sa scada increderea in sine a angajatilor atunci cand le rostesti cu rautate. Aceste greseli, desi regreti ca le-ai facut, sa le repari, iar oamenii sa te ierte si sa treaca cu vederea, dureaza o perioada indelungata pe care nu o ai la dispozitie.
 
 "Eu sunt seful. Fa cum iti spun!" Intr-adevar, tu esti seful, insa nu putem sti nivelul moral al oamenilor. Chiar daca ai puterea asta, nu inseamna ca toata lumea trebuie sa iti cada la picioare. Atat timp cat impui niste ierarhii prea vizibile, niste standarde inalte fata de angajatii tai, asta inseamna ca ei nu te vor mai trata cu respectul cuvenit, ci te vor blama, chiar daca nu o fac in fata.
 
"Esti norocos ca ai un loc de munca!" Poate ca acel angajat chiar avea nevoie de un loc de munca si l-a gasit la tine, insa nu trebuie sa ii reamintesti situatia grea. Nu trebuie sa il faci dator-vandut faptului ca i-ai oferit un serviciu. Gaseste alt mod de a comunica cu el si nu il face ca, atunci cand te vede, sa iti pupe mana si sa iti spuna "multumesc" din obligatie.
 
"Daca nu iti place, gasim pe altcineva care sa o faca." Amenintarea angajatilor cu pierderea locului de munca este o dovada de dezinteres fata de munca pe care ei o fac in cadrul companiei. Nu trebuie sa ii demotivezi in asa fel, pentru ca ei nu vor mai lucra din placere, ci din obligatie si frica. Mai ales ca acest lucru va conduce la pierderea lor pe parcurs, daca nu de la primul repros.
 
"De ce esti singurul care are o problema cu asta?" Fiecare angajat poate intampina probleme, asa ca incearca sa ii explici si sa il ajuti sa si le rezolve. Daca nu esti dispus sa il ajuti de fiecare data, acesta nu va intelege. Incearca sa il asculti oricand vrea sa spuna ceva. Nu este singurul care are o problema, toti au. Compararea sa cu ceilalti, ba chiar subestimarea, il determina sa creada ca nu este bun in ceea ce face si il demoralizeaza. Incearca sa nu ii compari, pentru ca toti sunt egali in fata ta.
 
"Nu am timp!" Ca sef, trebuie sa ai mereu timp  pentru orice este legat de compania ta. Chiar daca atunci te-a intrerupt dintr-o activitate importanta, rezerva-ti cateva minute mai tarziu pentru a rezolva sau lamuri angajatul.
 


Tags: afaceriantreprenoriangajatisfaturi

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Investitii inteligente vara. Constructia unei afaceri cu inghetata stradala

de Bianca Tila
23 Apr 2024
Cladura incepe sa ne inunde, iar ideile antreprenorilor nu se lasa asteptate. Afacerea cu inghetata strada este o oportunitate excelenta in aceste...

Carti de business. Recomandarile antreprenorilor de top pentru 2023

de Bianca Tila
22 Iun 2023
Lumea afacerilor este int-o continua miscare, iar informatiile se schimba intr-un ritm accelerat. Startegiile de marketing, managementul echipei si...

Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri

de Idei de afaceri
22 Apr 2024
Afacerile pe Amazon sunt un bun start pentru antreprenorii incepatori. Cu ajutorul acestui tip de business puteti invata practic strategii de...

Descrierea planului de afaceri cu pesti. Misiunea firmei

de Idei de afaceri
16 Mai 2024
O scurta prezentare a firmei dumneavoastra va cuprinde misiunea si obiectivele de afaceri ale firmei; descrierea firmei din punct de vedere juridic;...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]