Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cel mai bun impact in afaceri - castigul de timp si bani
Timpul tau ca intreprinzator este pretios si el inseamna bani. Ca sa reusesti sa te dedici unor activitati cu adevarat importante trebuie sa cedezi o parte dintre sarcinile zilnice.
De aceea, "pasarea" unor sarcini poate fi una dintre cheile succesului in afaceri. Iata cateva sfaturi utile pentru o delegare eficienta a sarcinilor!Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
1. Fii ferm, dar flexibil
Dupa ce i-ai explicat colegului cum sa preia o parte dintre activitatile tale, incearca sa nu te astepti ca acesta sa le realizeze intocmai ca tine. Trebuie sa constientizezi faptul ca oamenii au stiluri diferite de lucru si ca abordeaza problemele in mod diferit. De exemplu, daca preferi sa incepi ziua cu telefoane si apoi sa continui cu lucrul la birou, nu impune acest lucru si celorlati.
E posibil ca persoana careia ii delegi activitatile sa fie mai productiva daca isi organizeaza ziua in ordinea inversa fata de tine. Daca la final rezultatele sunt cele pe care le astepti, nu mai conteaza atat de mult modul in care sunt realizate. Un alt motiv pentru care nu ar trebui sa insisti ca activitatile sa fie realizate asa cum esti obisnuit este posibilitatea imbunatatirilor.
Astfel, atunci cand cineva nou preia activitatile, vede lucrurile dintr-o perspectiva noua si poate veni cu inovatii sau pur si simplu cu schimbari mici, dar care au un impact mare asupra muncii. De exemplu, o persoana cu cunostinte avansate in Excel te poate ajuta sa reduci timpul pe care il dedici calculelor si analizelor. In concluzie, atunci cand delegi trebuie sa fii ferm in prezentarea sarcinilor, dar flexibil cu modul de realizare a acestora, pentru a beneficia din plin de resursele celui caruia ii pasezi activitatile.
2. Pregateste o persoana de back-up
Analizeaza ce s-ar intampla daca nu ai fi in preajma sa realizezi o anumita activitate: s-ar crea haos sau ar exista o persoana care o poate prelua? Daca raspunsul tau este prima varianta, nu te afli intr-o situatie prea fericita. Se poate intampla sa nu fii disponibil la un anu mit moment si atunci sa nu fie nimeni ca sa preia activitatile. De aceea, este de preferat sa ai pe cineva care sa te inlocuiasca atunci cand nu esti disponibil.
3. Identifica persoanele care pot prelua sarcinile Inainte de a delega sarcini, trebuie sa cunosti cateva lucruri despre persoanele carora urmeaza sa le delegi sarcinile:
Care este gradul de incarcare cu activitati?
De exemplu, persoana careia vrei sa ii delegi sarcini noi poate fi deja ocupata cu alte activitati. Pentru a evita supraincarcarea, este nevoie sa discuti cu aceasta persoana si sa vezi daca este posibil sa va sincronizati programul.
Care este nivelul de pregatire si cat de multa experienta are?
Trebuie sa verifici daca angajatul detine competentele si pregatirea potrivita pentru a prelua sarcinile.
De cat de multa supervizare este nevoie?
Delegarea functioneaza mai bine atunci cand lucrezi cu persoane independente. Nu te sfatuim sa plasezi sarcinile persoanelor foarte nesigure, care au nevoie de supervizare la fiecare pas.
Care este nivelul de motivatie?
Se recomanda sa delegi sarcini persoanelor care sunt interesate si motivate. De exemplu, un angajat care doreste sa se specializeze in domeniul financiar va fi bucuros sa primeasca sarcini in acest domeniu,pentru ca are posibilitatea sa invete si sa experimenteze lucrurile in practica.
4. Redacteaza o lista a contactelor-cheie
Atunci cand delegi, o idee buna este sa oferi contactele-cheie celor carora le plasezi activitatile tale. De exemplu, atunci cand pleci pentru un timp, nu uita sa lasi o lista cu numarul de telefon al secretarei unui client important, al reprezentantului de la banca, al avo catului sau al persoanei care se ocupa de serviciile IT.
5. Nu astepta momentele de criza
Cele mai multe persoane isi dau seama de importanta delegarii in momente de criza: atunci cand un angajat valoros pleaca sau nu este disponibil pentru un timp. Pentru a evita pierderile pe care astfel de situatii le cauzeaza, iti recomandam sa incepi sa delegi in perioadele de liniste. Un context relativ stabil faciliteaza invatarea pentru cei care vor prelua sarcinile. Vei fi uimit de cat de mult te va ajuta acest lucru atunci cand mediul devine instabil.
Articole conexe
Investitii inteligente vara. Constructia unei afaceri cu inghetata stradala
de Bianca TilaPuncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri
de Idei de afaceriDescrierea planului de afaceri cu pesti. Misiunea firmei
de Idei de afaceriVariante de amenajari in diferite incaperi ale afacerii
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit