Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Chiriac, CONAF: Vrem sa invatam o meserie si sa muncim in Romania

de Florin Amariei 11 Iun. 2020 1970
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cristina Chiriac, presedinte CONAF, spune, referindu-se la femeile cu idealuri profesioniste, ca "vrem sa invatam o meserie si sa muncim in Romania".

Cristina Chiriac, presedintele Confederatiei Nationale pentru Antreprenoriat Feminin - CONAF, organizator al dezbaterii, a aratat, in context, ca cea mai importanta resursa a Romaniei o reprezinta oamenii si trebuie create toate conditiile pentru cresterea calitatii vietii in Romania.
 
"Vrem sa muncim in Romania! Vrem sa invatam o meserie in Romania! Pactul pentru Munca este un instrument prin care invitam la dialog toti actorii principali, patronate, sindicate, guvern, pentru a stabili si construi cu prioritate o strategie pe termen mediu si lung in ceea ce priveste politica de ocupare a fortei de munca. Se spune des despre mediul antreprenorial ca nu reuseste sa se coaguleze si sa actioneze unitar nici macar atunci cand avem obiective de interes national. Iata ca Pactul pentru Munca este mai mult decat un instrument, este un integrator de forte, poate chiar fi denumit sugestiv Partidul Antreprenorilor", a declarat Cristina Chiriac.
 
La randul sau, Franck Neel, presedintele Federatiei Patronale Petrol si Gaze - FPPG, a aratat ca, desi la nivel guvernamental s-au luat masuri pentru relansarea economica post-pandemie, este nevoie de mult mai multe masuri pentru a ajuta economia Romaniei.
 
"Sunt necesare investitii, singurele capabile sa creeze noi locuri de munca. Dar, pentru asta, este nevoie si de modificari legislative. Si este nevoie de ele acum! Un exemplu in acest sens il reprezinta gazele din Marea Neagra. Investitiile in acest sector au nu numai avantajul de a asigura securitatea energetica a tarii, ci si de a crea zeci de mii de noi locuri de munca direct si pe orizontala", a mai spus Franck Neel.
 
Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Dragos Cosmin Lucian Preda, a anuntat ca autoritatile guvernamentale, impreuna cu reprezentanti ai mediului antreprenorial, vor sa alcatuiasca o lista cu oportunitati in Romania. Potrivit acestuia, pandemia a dat sansa Romaniei de a se restarta, de a implementa noile tehnologii, digitalizarea 5G etc.
 
Pe de alta parte, Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental Romania, a declarat ca, in industria automotive, puternic afectata de criza pandemica, se fac eforturi pentru gasirea de solutii care sa conduca la pastrarea locurilor de munca. Un neajuns in Romania il reprezinta faptul ca, in ultimii 4 ani, s-a pierdut din competitivitate, cea mai importanta cauza fiind aceea ca au crescut salariile, fara a creste si productivitatea muncii.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: cristina chiriacconafmunciminvatamromaniameserie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Sustenabilitatea cucereste companiile. Nestle Romania face schimbari

de Bianca Tila
03 Aug 2022
Nestle Romania a decis sa se concentreze pe sustenabilitate, avand in vedere ca practica "un business rezilient, sanatos, sustenabil, care a ajutat...

MFP confirma: Romania s-a retras din BII si BICE

de Idei de afaceri
03 Mar 2022
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a confirmat ca Romania s-a retras din Banca Internationala de Investitii (BII) si Banca Internationala de...

CONAF: Vaccinarea trebuie accelerata

de Florin Amariei
01 Nov 2021
Presedintele CONAF, Cristina Chiriac, sustine ca vaccinarea trebuie accelerata pentru evitarea unei noi carantine. "Desi macroeconomic...

Economia circulara din Romania va avea un Cod al sustenabilitatii

de Florin Amariei
18 Oct 2021
Coordonatorul DDD din cadrul SGG anunta ca economia circulara din Romania va avea un Cod al sustenabilitatii. Vom avea un Cod al sustenabilitatii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]