Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CNIPMMR: Putem mari salariul minim cu 200 lei, insa exista o conditie

de Florin Amariei 07 Sep. 2021 1775
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Patronatele din CNIPMMR sustin prin vocea presedintelui organizatiei ca se poate sustine o marire cu 200 de lei a salariului minim, insa acest lucru se face cu o conditie.

"Pozitia noastra este o crestere de 200 de lei, dar cu impozitarea de la 2.300 de lei, adica acesti 200 de lei in plus sa nu fie impozitati. Pe intelesul tuturor, formula e sa marim salariul minim cu un cuantum de 100-200 de lei, cel mai probabil 200 de lei, iar nivelul impozitelor si taxelor sa ramana la (nivelul salariului minim brut actual, n.r.) 2.300 de lei. Si atunci acesti 200 de lei ajung la oameni, pe deasupra celor 1.386 de lei (salariul minim net actual, n.r.) si astfel ajungi undeva la 1.600 de lei net in mana", a explicat Jianu.
 
Liderul Consiliului National al IMM-urilor a subliniat ca in cazul in care majorarea salariului minim cu 200 de lei ar fi realizata cu grila actuala de impozitare pe munca, angajatii ar beneficia de o majorare neta de 100 de lei, in timp ce cealalta suta de lei ar fi incasata de stat.
 
"Propunerea sustinuta de Consiliul National al IMM-urilor este de a creste salariul minim pe economie, dar sa nu se creasca si contributiile la Bugetul de Stat si la Bugetul Asigurarilor Sociale. (...) In acest moment, cu gradul de impozitare actual, o marire de 200 de lei inseamna la oameni o marire de 100 de lei, pentru ca o suta de lei se duc la stat. Intotdeauna Guvernul are de castigat cand mareste salariul minim pe economie, pentru ca aduce bani suplimentari la Bugetul de Stat. Ori, daca ne dorim sa existe o responsabilizare si o responsabilitate din partea Guvernului, banii trebuie efectiv sa ajunga la oameni. Noi intelegem necesitatea maririi salariului minim pe economie, dar banii trebuie sa ajunga in buzunarele oamenilor, nu in buzunarele statului. Statul trebuie sa se chibzuiasca mai mult, statul trebuie sa fie mai responsabil. De altfel, una din propunerile pe care le avem se refera la realizarea unei analize a productivitatii muncii personalului bugetar si corelarea nivelului salarial din sistemul bugetar cu cel din sectorul privat", a mentionat Florin Jianu.
 
Presedintele organizatiei patronale a IMM-urilor a explicat ca propunerea CNIPMMR are acelasi principiu de taxare precum cazul impozitarii salariilor din constructii.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: cnipmmrsalariu minimmajorare salariu minimcrestere salariu minim

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]