Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Concepte de amenajari interioare pentru birouri

de Idei de afaceri 06 Oct. 2022 698
Concepte de amenajari interioare pentru birouri
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In functie de natura activitatii firmei exista mai multe conceptii de amenajare. Mai jos aveti cateva idei pe care le puteti adopta pentru sediul afacerii.

Concepte de amenajari interioare

 
- Hi-tech este un concept care proiecteaza o adevarata imagine a viitorului. Un astfel de stil este potrivit pentru firme de comunicatii, vanzari de electronice, computere, tehnologie, auto etc. Stilul scoate in evidenta puterea tehnologiei si prezinta un alt fel de estetica. Se foloseste si pentru amenajarea locuintelor.
 
- Conceptul sobru, discret si pretios este folosit in special in spatii pentru firme din domeniul juridic, bancar sau de consultanta. Aceste doua stiluri poarta amprenta unui concept minimalist, abordand culori indraznete, dar si calde, astfel incat imaginea sa degaje eleganta, seriozitate si incredere.
 
- Spatii neconventionale, potrivite mai ales pentru agentii de publicitate.
 
- Conceptul part-time reprezinta birouri destinate angajatilor care au in principal sarcini de teren si a caror activitate de birou nu depaseste, de obicei, trei ore. Aceste birouri sunt mai reduse ca dimensiuni, pentru a nu ocupa spatiu pretios.
 
- Open-space este un concept controversat care a fost creat pentru a minimaliza costurile administrative ale companiilor si pentru a creste nivelul de comunicare si creativitate a angajatilor. Open-space consta intr-un spatiu larg, plin de birouri. Este un avantaj pe termen scurt pentru angajator. De ce? Biroul open-space seamana cu un stup care tocmai a fost zgandarit. Un zumzet puternic facut de o armata de oameni. Bine ati venit intr-o mare companie!
 
In prezent, in Romania, foarte multe firme au adoptat acest concept, insa in Occident situatia a inceput sa se schimbe. S-a ajuns la concluzia ca este foarte obositor. 
 
Atentie! Acest tip de birouri creste stresul asupra angajatilor si in timp le scade eficienta.
 
In cazul mobilierului, atat biroul unui manager, cat si al angajatilor, trebuie sa fie functionale, practice. Se pune mai mult accent pe birou si mobilier, nu pe accesorii, care, de altfel, sunt inutile si tin doar de design.

Alte caracteristici importante ale mobilierului de birou tin de confort, relaxare  si ergonomie. Piata, in continua evolutie, ofera mobilier pentru birouri operative cu un design avansat si tehnologic, dar care pot oferi si intimitatea necesara.
 
Iubitorii de plante pot completa atmosfera de la locul de munca cu putina natura la ghiveci. Simpla prezenta a plantelor are puterea de a relaxa si stimula, dand forte noi pentru orice activitate. Pentru cei care nu au apelat la amenajari interioare, motivele au fost in principal costurile mari pentru construirea unui zid din caramida sau beton si modul greoi de plasare a acestuia in cadrul unor spatii restranse. 
 
Insa folosirea materialelor de constructie prefabricate din gips-carton este o varianta foarte avantajoasa: pe langa faptul ca sunt mult mai ieftine decat materialele greoaie mentionate, acestea se monteaza si se asambleaza foarte usor, au un aspect placut, sunt mult mai flexibile si prezinta o serie de proprietati pe care o sa le descriem pe larg intr-un capitol dedicat. Pentru cei care isi permit si altceva, astazi exista o serie de materiale si tehnologii pe care o sa le prezentam de asemenea in acest material. Aveti de unde alege!
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: concepte de amenajari interioaredesign birouridesign sediu afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]