Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Consilier prezidential: Vaccinarea, cea mai buna investitie

de Florin Amariei 20 Mai. 2021 1483
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cosmin Marinescu, consilier prezidential, spune ca vaccinarea este, momentan, cea mai buna investitie.

Acesta a participat joi la Conferinta RoInvest, unde a sustinut ca investitiile si reformele trebuie sa fie directiile esentiale pe care Romania sa le urmeze in acesti ani, cu responsabilitate pentru viitor.
 
"Daca ne referim la contextul pandemic pe care il traversam, atunci si investitiile capata un sens aparte. In prezent, cea mai buna investitie este vaccinarea, iar statul aloca toate resursele necesare pentru a beneficia cu totii de aceasta. Inainte de a discuta despre crestere economica si reforme, este important sa intelegem ca vaccinarea este cheia reluarii activitatilor noastre, pentru ca economia sa revina in forta pe parcursul acestui an si sa ne intoarcem cu totii la normalitate", a spus Marinescu, conform unei postari pe pagina sa de web.
 
El a subliniat ca semnalele din economie indica o revenire mai rapida decat se anticipa, semnaland ca prognozele de crestere economica pentru 2021 au fost revizuite pozitiv, la 5% si chiar 6% - in cazul FMI, cifre care pot fi chiar depasite.
 
"Atat consumul, cat si formarea bruta de capital fix sunt estimate in crestere cu circa 6% in anul curent, iar evolutiile se vor consolida prin progresul campaniei de vaccinare si prin ridicarea treptata a restrictiilor. Dupa calculele noastre, bazate pe estimarile Comisiei Europene, circa 20 dintre tarile membre vor reusi sa revina, pana la sfarsit de 2021, la nivelul PIB de dinaintea pandemiei. De exemplu, Romania se plaseaza, alaturi de Spania si Franta, in topul cresterii economice estimate pentru anul curent la nivelul Uniunii. Iar dinamica PIB de pe primul trimestru, publicata chiar zilele acestea, confirma pe deplin revizuirea pozitiva a prognozelor", a explicat consilierul prezidential.
 
Cosmin Marinescu a atras insa atentia ca, dincolo de ritmul foarte bun al cresterii economice, ne confruntam si cu o serie de neajunsuri sau dezechilibre, cum ar fi dinamica regresiva a investitiilor straine directe, dar si adancirea in continuare a deficitului balantei comerciale.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: consilier prezidentialvaccinareinvestitie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]