Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Costoiu, UPB: Cultura antreprenoriala lipseste in Romania

de Florin Amariei 05 Nov. 2020 1963
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Rectorul Universitatii Politehnica din Bucuresti, Mihnea Costoiu, spune ca in Romania cultura antreprenoriala lipseste. Propune, insa, cateva solutii!

"E o lipsa majora a culturii antreprenoriale in Romania si este important ca semintele acestei culturi antreprenoriale sa fie puse in scoala cat mai devreme, evident, in universitate cu atat mai mult si cu atat mai mult in universitatile tehnice (...). Credem foarte mult ca in perioada urmatoare atat in universitati, cat si la nivel national accentul trebuie pus pe aceste doua componente - digital si antreprenoriat - nu ca un scop in sine, ci folosind aceste doua instrumente majore pentru transformarea societatii", a spus Mihnea Costoiu, joi, in cadrul conferintei "From City to Smart City".
 
De asemenea, rectorul UPB a afirmat ca e important ca universitatile sa raspunda cerintelor de pe piata fortei de munca.
 
Potrivit acestuia, societatea si scoala romaneasca nu au gasit o solutie pentru cei peste 1 milion de absolventi de invatamant liceal care nu au o diploma de bacalaureat.
 
"Acesti tineri au nevoie de un tip de formare, astfel incat sa-i puna in contact cu noile tendinte ale economiei (...). Romania e in urma si cu privire la alinierea la procesul Bologna", a spus Mihnea Costoiu.
 
In opinia sa, municipalitatile sunt datoare sa sustina in aceasta perioada nu doar educatia la nivel preunivesitar, ci si invatamantul superior si marile hub-uri de cercetare.
 
"Este extrem de important ca administratia publica locala, cand vorbim despre smart city, sa inteleaga ca aceasta transformare poate sa vina de la universitati in mod special si de la resursele umane pe care acestea le pregatesc", a explicat Mihnea Costoiu.
 
El este de parere ca in sistemul actual de educatie accentul este pus exclusiv pe student, iar profesorul devine "un fel de facilitator, un consilier, un ghid de practica".
 
"Dezvoltarea telefoanelor mobile, a calculatoarelor si retelelor de socializare si asa mai departe permite accesul la informatie in spatiul virtual in mod mult mai eficient (...) Este cu atat mai important transformarea noastra, a tuturor, a societatii, a scolii, astfel incat sa putem oferi elevilor si studentilor noi formate, mult mai atragatoare pentru spatiul virtual", a aratat Mihnea Costoiu.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: costoiuupbcultura antreprenorialaromania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Sustenabilitatea cucereste companiile. Nestle Romania face schimbari

de Bianca Tila
03 Aug 2022
Nestle Romania a decis sa se concentreze pe sustenabilitate, avand in vedere ca practica "un business rezilient, sanatos, sustenabil, care a ajutat...

MFP confirma: Romania s-a retras din BII si BICE

de Idei de afaceri
03 Mar 2022
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a confirmat ca Romania s-a retras din Banca Internationala de Investitii (BII) si Banca Internationala de...

Economia circulara din Romania va avea un Cod al sustenabilitatii

de Florin Amariei
18 Oct 2021
Coordonatorul DDD din cadrul SGG anunta ca economia circulara din Romania va avea un Cod al sustenabilitatii. Vom avea un Cod al sustenabilitatii...

AmCham Romania are un nou director executiv

de Florin Amariei
09 Iun 2021
Camera de Comert Americana in Romania, AmCham Romania, are un nou director executiv dupa 21 de ani! Letitia Pupazeanu va deveni director executiv...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]