Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Criza evitata! Discutiile post-Brexit continua

de Florin Amariei 14 Dec. 2020 2148
4.75 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

UE si Marea Britanie evita o alta potentiala criza, dupa ce ambele parti au ajuns la un acord si au stabilit ca discutiile post-Brexit vor continua.

"Amandoi credem ca e responsabil la acest moment sa facem un efort suplimentar”, a declarat ea. Ursula von der Leyen a descris discutia cu Johnson drept „constructiva” si „utila”. 
 
Un comunicat comun a fost emis de prim-ministrul britanic si de presedinta CE.
 
"Am avut o discutie telefonica utila astazi. Am discutat principalele subiecte nerezolvate. Echipele noastre de negociere au lucrat fara oprire in ultimele zile. Si, in ciuda epuizarii, dupa aproximativ un an de negocieri, in ciuda faptului ca termenele limita au fost depasite de multe ori, credem ca este responsabil la acest moment sa facem eforturi suplimentare. Am mandatat in consecinta negociatorii nostri sa continue discutiile si sa vada daca un acord, chiar si in acest stadiu, poate fi atins”.
 
Von der Leyen a adaugat ca negocierile vor continua la Bruxelles.
 
Discutiile intre oficialii celor doua parti - negociatorul sef al britanicilor, David Frost, si cel al UE, Michel Barnier - au inceput la Bruxelles la ora locala 09:00. Aceasta era ultima zi in care trebuia luata o decizie.
 
Johnson declarase inainte de discutia cu presedinta CE ca e putin probabil ca Marea Britanie si Uniunea Europeana sa ajunga la o intelegere. Nici von der Leyen nu era optimista.
 
Punctele cheie ale acordului post-Brexit sunt reprezentate de legile concurentei si de drepturile privind pescuitul.
 
Conform MAE, procesul de retragere a Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord (UK) din Uniunea Europeana (Brexit) a fost finalizat la 31 ianuarie 2020. Pe cale de consecinta, Acordul de retragere ratificat de ambele parti a intrat in vigoare la 1 februarie 2020.
 
Acordul de retragere prevede o perioada de tranzitie pana la 31 decembrie 2020, pe parcursul careia Regatul Unit respecta, in continuare, acquis-ul european, inclusiv Politica comerciala a UE. In acelasi timp, pe durata perioadei de tranzitie, Regatul Unit nu mai participa la mecanismul decizional si nu mai este reprezentata in institutiile UE, dar pastreaza toate drepturile si obligatiile ce revin unui stat membru.
 
In acelasi timp, la 2 martie 2020, au debutat negocierile privind viitorul parteneriat dintre UK si UE.
 
Indiferent de rezultatul negocierilor in curs, efectele concrete ale retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeana se vor resimti in randul cetatenilor/mediului de afaceri incepand cu 1 ianuarie 2021. Astfel, in paralel cu procesul de negociere, se desfasoara un amplu proces de pregatire la nivelul UE, in vederea gestionarii adecvate a finalizarii perioadei de tranzitie.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: uemarea britaniepost-brexitbrexit

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

UE va adopta un nou model de crestere economica din 2022

de Florin Amariei
09 Dec 2021
Presedintele Frantei a anuntat ca UE va adopta un nou model de crestere economica din 2022. Iata ce presupune acesta in linii mari! "Europa...

Patru informatii pe care sa le cunosti atunci cand evaluezi o firma partenera

de Idei de afaceri
23 Apr 2021
Succesul afacerii noastre depinde in buna masura si de partenerii de business pe care ni-i alegem. Atunci cand inchei un contract, este important sa...

Franta blocheaza acordul UE-Mercosur

de Florin Amariei
06 Feb 2021
Franta blucheaza acordul UE-Mercosur din cauza unor neintelegeri la capitolul mediu. Franta "nu va semna asa cum este" acum acordul de...

Romania, in topul tarilor UE cu cei mai multi angajati

de Florin Amariei
01 Oct 2020
Romania este in topul tarilor UE cu cei mai multi angajati. Rata somajului se mentine la un nivel relativ scazut. Rata somajului a continuat sa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]