Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum iti formezi o cultura organizationala in propria afacere

de Camelia Diaconu 01 Oct. 2019 4901
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Orice intreprindere, indiferent de bugetul pe care il are disponibil este important sa isi creeze propria cultura organizationala. Acest fapt poate duce la o gestionare mult mai organizata a afacerii, la angajati motivati si la o activitate cu profit desfasurata pe termen lung. Insa, ceea ce trebuie inteles de catre antreprenori este faptul ca acest concept nu presupune doar iesiri impreuna sau team building-uri. Iata cum se poate forma o cultura organizationala de succes.

Recomandari pentru o cultura organizationala sanatoasa

 
Angajeaza oamenii potriviti. Fiecare post in parte are nevoie de oameni specializati. Selectarea personalului potrivit este unul dintre criteriile important de respectat intr-o companie deoarece oamenii sunt principalele resurse care pot cladi succesul. Este important sa alegi oameni care au caracteristici de personalitate precum integritatea si increderea, dar si stabili emotional.
 
Incurajeaza-ti angajatii. Oamenii sunt fericiti la birou in momentul in care au un mediu de lucru placut, lipsit de incidente. Incurajarea de a participa la diferite activitati comune ii poate ajuta sa se dezvolte pe plan professional, dar si sa isi imbunatateasca comunicarea pe plan personal.
 
Ofera-le incredere in fortele proprii. Cand nu ii controlezi in mod excesiv, vor simti ca isi fac treaba bine si ca sunt capabili sa duca un task la bun sfarsit. Incurajand ideile angajatilor, vei vedea mai multa productivitate din partea lor, dar si asumarea responsabilitatilor pentru propriile actiuni.
 
Recompenseaza-i. Recompensarea meritelor inseamna aprecierea pentru eforturile depuse, dar si motivarea angajatiilor pentru perioada urmatoare. Toti angajatii sunt motivati de partea financiara, asa ca ofera-le bonusuri de performanta ocazional.
 
Ofera un program flexibil. Angajatii simt nevoia unui program flexibil, iar prin acordarea acestui beneficiu le arati faptul ca ai incredere ca isi pot organiza treaba intr-un timp mai avantajos pentru ei. Ofera-le si libertatea de a lucra de acasa, fiind in masura sa isi gestioneze singuri activitatea. Convingerea ca ceea ce fac, fac bine, ii va ajuta pe angajati sa se pastreze motivati, iar pe tine, compania, sa iti pastrezi o organizatie sanatoasa.
 
Ofera cursuri si training-uri. Investeste in oameni daca vrei sa se dezvolte si sa ai parte de performanta. Dezvoltand oamenii din companie nu vei face altceva decat sa contribui la cresterea efectiva a business-ului. 
 
Spatii si activitati de relaxare. Amenajeaza un spatiu in care sa le oferi angajatilor posibilitatea de a se destinde, chiar si in timpul programului. Stresul zilnic le poate afecta productivitatea , iar acest lucru poate afecta negativ rezultatele companiei. 
 
Beneficii aditionale salariului. Pe langa salariul care ii motiveaza lunar pe angajati, incearca sa le aduci beneficii aditionale precum: asigurarea transportului sau asigurare medicala, abonament lunar la o sala de sport, activitati in functie de preferinte. Fiecare om este diferit, intelege si reactioneaza in tocmai. Este important sa identifici nevoile fiecarui angajat, pentru a te asigura ca ai creat o cultura organizationala sanatoasa. 
 


Tags: cultura organizationalaafaceri profitabilecultura organizationala in afaceri

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]