Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum organizezi un team building la distanta

de Idei de afaceri 27 Mai. 2020 1942
2.5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Una din activitatile care lipsesc cel mai tare angajatilor in actualele conditii, in care distantarea sociala a devenit o obligatie si o necesitate, este team building-ul. Considerat ca fiind o metoda care ii apropie pe angajati si transforma un grup de intr-o echipa, reuniunea de acest tip este folosita cu succes pentru motivarea si cresterea performantelor celor care au obiective profesionale comune si care depind unii de altii pentru realizarea acestora.

Prima intrebare care se pune este daca un team building mai este necesar in actualele conditii si raspunsul este cu siguranta afirmativ. Poate mai mult ca in alte perioada, cand interactiunea umana este limitata, o astfel de intalnire este mai mult decat necesara. A doua intrebare este cum organizezi un team building la distanta astfel incat sa aduca vitalitate si sa mobilizeze echipa. Aici este nevoie de abilitate, inventivitate si, evident, de tehnologie.

 

A face eficienta munca la distanta unei echipe este o provocare. Sunt domenii unde acest lucru pare relativ simplu de realizat, dar in altele tocmai colaborarea directa a echipei este cea care garanteaza succesul afacerii, iar pentru acestia organizarea unui team building la distanta, oricat ar suna de ciudat este mai mult decat o necesitate.

Reuniune la ora fixa

Este eficient daca exista un singur organizator si strategia lui este acceptata din start de toti, pentru ca in caz contrar vor fi prea multe variante si idei:
 

  • Stabileste o zi si o data pentru a aduna echipa pe una din aplicatiile care permit comunicarea simultana a unui grup. Alege intre Google Hangouts, Skype, Zoom;
  • Trimite tuturor membrilor echipei acelasi tip de bere sau bauturi si aceleasi gustari pentru a induce ideea de comuniune;
  • Alege un loc comun. De exemplu toata lumea trebuie sa stea in balcon sau in gradina sau in oricare alt loc care sa aiba iluminat exterior pentru a da un aer de mica aventura;
  • Lasa oportunitatea fiecarui membru de a se exprima si stabileste eventual un set de intrebari (cel mai tensionat moment din perioada de izolare/ cel mai nostim moment) la care toți trebuie sa raspunda. Se satisface nevoia de comunicare. In plus oamenii se simt bine atunci cand impartasesc unii altora experientele lor fie ca este vorba despre carti sau filme ori aventuri cu animalul de companie. Poti anima atmosfera si cu un joc de genul adevar sau provocare;
  • Include si lucrurile serioase in discutie, de la dificultatile activitatii la distanta pana la idei pentru a face munca mai usoara.


Intalnire rostogolita pe mai multe zile

Mentinerea deschisa a dialogului, dincolo de cel oficial si strict profesional, intr-un grup este cea mai buna metoda de team building la distanta.

 

Se poate opta si pentru varinata unei intalniri la care fiecare sa participe cand vrea si cand poate. Aceasta sustine sentimentul de apartenenta la o colectivitate, extrem de necesar fiecaruia in parte si este cu atat mai necesara in perioade de criza, dar lasa si libertatea unui program individual, fara constrangerile orelor fixe.

 

Comunicare se poate face, de exemplu, doar in scris, dar pentru a da farmec acesteia se poate adauga obligativitatea de a pune fotografii (cu cel mai mic membru al familiei, cu locul in care fiecare lucreaza, ori cina din seara precedenta), sau prin mici inregistrari video. Imixtiunea celorlalti in intimitatea fiecaruia poate spori increderea si confortul echipei, cu atat mai mult cu cat fiecare este liber sa aleaga ce divulga din viata sa privata. Jocul poate dura mai multe zile.

 

O alta solutie care poate spori soliditatea unei echipe si poate contribui la generarea sentimentului de grup cu nevoi si interese comune este acela al micilor confidente si solicitarea de sfaturi sau opinii de la colegi. Impartasirea problemelor sau a dificultatilor usureaza mereu munca in echipa si este foarte utila mai ales in cazul in care fiecare este izolat, iar comunicarea fata in fata este limitata.

 

Le-ai putea sugera celor din echipa sa transmita fiecare un mesaj video in care sa multumeasca cuiva din grup, dar fara a-l numi exact. Tot asa se pot aplana eventuale conflicte si neintelegeri din cauza comunicarii non-verbale sau se poate imbunatatii activitatea. Un mediator ar putea gestiona eventualele conflicte, care ar putea duce la un stres suplimentar in conditiile impuse de munca in stil remote si de izolare.

 

Scopul unui reuniuni de tipul team building este acela de a spori unitatea echipei si increderea, de a gestiona problemele si de a sustine si stimula comunicarea, dar si transparenta actiunilor. Un team building reusit duce la mobilizarea angajatilor, la focalizarea lor pe ceea ce este important si necesar, elimina divergente si creste puterea creatoare a echipei.

 

Nu trebuie omis nici reversul medaliei. Este foarte adevarat ca pentru coeziunea și comunicarea echipei nu este o situatie optima munca la distanta. Oamenii se descurca mai bine prin comunicare personala, fata in fata. Totusi munca in comun, unde exista contact fizic poate masca comunicarea deficitara. Oricine a fost la o intalnire pe care a perceput-o ca fiind o pierdere de timp intelege asta. Optimizarea activitatii unei echipe poate sa fie la fel de dificila in orice conditii nu doar atunci cand se lucreaza de la distanta.




Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: team buildingreuniuneangajatiechipa

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

De ce demisioneaza angajatii start-up-ului tau?

de Idei de afaceri
16 Feb 2024
De cele mai multe ori, motivele angajatilor de a demisiona tin de mediul de lucru. De asemenea, angajatii au nevoie sa li se recunoasca meritele, nu...

Motivarea angajatilor din start-up

de Idei de afaceri
22 Mar 2024
Ai reusit sa aduci forta de munca proaspata in start-up-ul tau? Felicitari! Dar nu stii cum s-o pastrezi fericita si motivata? Ai mai jos cateva...

Angajatii romani nu vor sa se mai mute in strainatate, dar ii incanta ideea de telemunca

de Florin Amariei
08 Mar 2021
Un nou studiu releva ca romanii nu vor sa se mai mute in strainatate pentru serviciu, dar ii incanta ideea de telemunca pentru multinationale....

Angajatii romani resimt emotional pandemia. Peste 17% dintre acestia cer ajutor specializat

de Florin Amariei
09 Oct 2020
Angajatorii trebuie sa fie foarte atenti in aceasta perioada. Unii dintre cei mai buni membri ai echipei lor s-ar putea confrunta cu o noua si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]