Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum poti reduce birocratia dintr-o companie

de Camelia Diaconu 18 Feb. 2019 3029
4.33 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu de putine ori birocratia dintr-o companie a fost cauza aparitiei situatiilor neplacute dintre angajati si angajatori. Pentru ca nu este o problema aparuta doar la nivelul companiilor mari de stat, birocratia este intalnita si in micile afaceri si startup-uri, iata cateva sfaturi utile prin care o poti reduce.

Cum sa reduci birocratia dintr-o companie
 

Efectele birocratiei pot duce de multe ori la scaderea productivitatii si eficientei angajatilor si inclusiv la scaderea performantei companiei.  Procesele greoaie si consumatoare de timp nu aduc intotdeauna un plus de valoare companiei, mai ales atunci cand sunt greu de inteles de catre angajati.  Iata cativa pasi care vor ajuta la reducerea birocratiei de la locul de munca si implicit la o companie mai solida:
 
Simplificarea proceselor din departamentul de HR. Angajatii din departamentul de HR ar trebuie sa aiba drept principala preocupare bunastarea angajatilor. Ei trebuie sa se focuseze pe metode care sa ii pastreze pe angajati in companie, dar si sa acorde importanta sporita proceselor de recrutare. Daca sarcinile administrative precum: contracte de munca, salarii si alte raportari ar fi automatizate, atunci ei ar avea mai mult timp la dispozitie pentru alte task-uri cu adevarat importante.
 
Reducerea timpului de sedinte. Sedintele sunt extrem de utile atunci cand exista subiecte de discutie importante pentru toti angajati, insa daca sunt doar discutii care duc la pierderea timpului efectiv de lucru, atunci acestea nu ar trebui incurajate. Problema principala a sedintelor lungi este faptul ca reduc din productivitatea angajatilor. Asadar, cel mai bine ar fi sa se faca sedinte doar atunci cand este o nevoie urgenta de comunicare intre colegi ori departamente de munca.
 
Reducerea practicilor formale. O companie nu este mai productiva daca aduce in fata angajatilor o serie de documente si acte de semnat, care tin locul politicilor formale. Nu s-a demonstrat pana acum faptul ca o companie are mai mult succes sau este mai prestigioasa daca aduce in fata o serie de politici. Angajatii sunt de parere ca nu ar trebui sa existe prea multe documente de completat de ei, tocmai pentru a nu le pierde din timpul de lucru. Pentru a maximiza timpul anagajatilor exista chiar si formalitati de cereri online care poti fi completate si trimise imediat catre departamentul de HR.
 
Stabilirea concreta a termenelor de lucru. Pentru cresterea productivitatii in fata clientului, termenul limita de predare al unui proiect nu trebuie sa fie prea mare. Cu cat este mai mare, cu atat vor aparea prelungiri. Este recomandat ca la inceputul proiectului sa se stabileasca un termen scurt care sa duca la definitivarea proiectului. In felul acesta angajatii se vor concentra mai mult asupra proiectului.


Tags: birocratie in afacerireducerea birocratieibirocratie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.33 din 5 - 6 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]