Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti valorifici angajatii daca vinzi afacerea

39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vanzarea unei afaceri nu se aseamana cu vanzarea niciunui alt bun. Nu sunt rare cazurile in care poate dura mai mult de un an pentru a vinde un business, din momentul in care un antreprenor isi exprima dorinta de a vinde afacerea pana cand toate documentele aferente tranzactiei sunt incheiate.

Pregatirea vanzarii unui business este un proces dificil pentru ca, pe langa aranjarea detaliilor vanzarii, un antreprenor trebuie sa se ocupe si de activitatile zilnice, astfel incat businessul sa functioneze.

Sfaturile din acest articol te pot ajuta sa obtii avantaje in negociere.

Pentru multe afaceri, angajatii sunt cea mai importanta resursa pentru ca detin know-how-ul cu privire la business. Fara ei, afacerea nu ar putea exista.

Atunci cand vinzi, sarcina ta este sa elogiezi cunostintele angajatilor, lucru care iti va aduce beneficii. In primul rand, cunostintele angajatilor sunt un activ greu de masurat, fapt care iti ofera un avantaj in negociere.

In al doilea rand, un cumparator care intelege importanta angajatilor actuali va dori sa ii pastreze. Astfel, oamenii care au lucru pentru tine isi vor pastra locul de munca si dupa vanzare.

Daca pastrarea angajatilor nu este posibila, atunci o idee buna este sa documentezi activitatea acestora.

Descrierea fiecarei activitati si a pasilor care trebuie urmati pentru a o realiza sunt de ajutor pentru antreprenorul care urmeaza sa preia businessul.

Aceste documentatii pot juca rolul unor instructiuni de utilizare ale afacerii si sunt extrem de utile atat pentru un antreprenor care lucreaza in acelasi domeniu sau in unul nou.

Fiecare business are particularitatile sale si de aceea activitatile documentate pot fi valoroase pentru un potential cumparator.


Tags: angajatiafacerebusinessvinzi afacereavanzarevanzare afacere

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]