Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Diferenta dintre un lider bun si unul extraordinar

de Alexandra Popescu 26 Mai. 2014 2227
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Uneori, sansele de reusita pot fi impotriva ta, eforturile pe care le faci sa te mentii la suprafata sunt masive, iar la sfarsitul zilei concurenta poate iesi cu un produs mult mai bun decat al tau, care iti fura clientii, iar eforturile de pana atunci sunt zadarnice. Orice antreprenor stie ca lucrurile bune nu vin usor.

 
Pentru a deveni un expert, iti trebuie multa concentrare, consistenta, disciplina si daruire. Trebuie sa te perfectionezi in fiecare zi, conform domeniului de activitate, sa organizezi sau sa iei parte la diferite activitati eficiente echipei si muncii pe care trebuie sa o prestezi. 
 
De aceea, ceea ce separa profesionistii de amatori nu este doar un test de aptitudini, ci o masura de vointa. Succesul unui start-up vine doar daca investesti timp, munca si sacrificiu pentru efortul sustinut.
 
De exemplu, daca doresti sa stapanesti mai bine vorbitul in public, nu trebuie sa scrii un jurnal. Nu e de mirare ca 46% dintre start-up-uri nu reusesc din cauza liderilor necorespunzatori. Din pacate, incompetenta, nivelurile scazute sau inexistente de auto-constientizare, slaba planificare si asteptarile exorbitante sunt practici comune printre asa-numitii lideri care nu fac nimic, dar conduc.
 
Leadershipul e, insa, diferit de ceea ca iti imaginai ca este. Multi au analizat, au scris si speculat despre ceea ce inseamna un lider eficient. Daca iti doresti sa perfectionezi ceva, trebuie sa lucrezi zilnic la asta. Diferenta de pe campul de munca dintre liderii adevarati si cei care si-ar dori sa fie unul este ca cei dintai au o dorinta arzatoare de a castiga, de a imbunatati si nu renunta niciodata.
Comportamentele fundamentale ale leadershipului, cum sunt increderea, empatia, smerenia, ascultarea, curajul si toate celelalte trasaturi care ii inspira si pe altii si ii separa pe cei grozavi de cei buni si pe mediocri de superiori sunt aceleasi, indiferent unde te afli si cu cine. 
 
Tacticile de a face atat de multe schimbari ca personalitati sau contexte situationale difera, insa obiectivul principal ramane acelasi pentru fiecare, de a crea valoare pentru ceilalti.
 
Conform entrepreneur.com, un exemplu foarte bun este cel al lui Dave Brailsford si al faimoasei sale sintagme "The Aggregation of Marginal Gains". Ca antrenor al echipei de ciclism din Marea Britanie, acesta a condus echipa castigatoare a primului Tur al Frantei, concentrandu-se pe  o marja de 1% pentru a imbunatati orice din ceea ce face, legat de ciclism. Ideea care sta la baza, pentru Brailsford, este aceea ca lucrurile mici pe care oamenii au tendinta sa le treaca cu vederea pentru ca nu ar conta prea mult, in cele din urma se pot transforma in lucruri mari, care servesc ca factor definitoriu intre esec si succes.
 
Daca doresti sa devii un lider grozav si sa iti imbunatatesti activitatea antreprenoriala, trebuie sa construiesti totul caramida cu caramida, in fiecare zi.
 


Tags: afaceriantreprenorileadershipafaceri de successfaturi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Investitii inteligente vara. Constructia unei afaceri cu inghetata stradala

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Cladura incepe sa ne inunde, iar ideile antreprenorilor nu se lasa asteptate. Afacerea cu inghetata strada este o oportunitate excelenta in aceste...

Carti de business. Recomandarile antreprenorilor de top pentru 2023

de Bianca Tila
22 Iun 2023
Lumea afacerilor este int-o continua miscare, iar informatiile se schimba intr-un ritm accelerat. Startegiile de marketing, managementul echipei si...

Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri

de Idei de afaceri
21 Mar 2023
Afacerile pe Amazon sunt un bun start pentru antreprenorii incepatori. Cu ajutorul acestui tip de business puteti invata practic strategii de...

Descrierea planului de afaceri cu pesti. Misiunea firmei

de Idei de afaceri
22 Feb 2023
O scurta prezentare a firmei dumneavoastra va cuprinde misiunea si obiectivele de afaceri ale firmei; descrierea firmei din punct de vedere juridic;...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]