de Florin Amariei
14 Oct. 2021
1519
Pandemia ne-a aratat ca birourile nu mai sunt la fel de esentiale ca inainte pentru toate afacerile, iar Ericcson estimeaza ca in curand forta globala de munca va depinde de conectivitatea 5G.
"In ceea ce priveste investitiile, situatia este clara: ITU (Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor) estimeaza ca, in urmatorii 10 ani (pana in 2030) vor fi necesare investitii suplimentare de 428 de miliarde de dolari, cu scopul de a furniza servicii de broadband de inalta calitate cetatenilor de la nivel global, care nu au in prezent acces la internet. Vedem si ca fiecare crestere de 10% in ceea ce priveste implementarea serviciilor de acces la internet in banda larga, la nivelul unei tari, se reflecta intr-o crestere a PIB-ului de 1,5%, in medie. De asemenea, daca discutam despre schimbarile climatice, stim ca prin implementarea solutiilor tehnologice, emisiile de dioxid de carbon, de la nivel mondial, ar putea fi reduse cu 15%, pana in 2030", spune CEO-ul Erricson.
El precizeaza ca transformarea digitala este un motor global de crestere economica durabila, o parghie fundamentala in combaterea schimbarilor climatice si un puternic factor de incluziune sociala.
"Tinand cont de aceste lucruri, trebuie sa actionam de indata pentru a accelera si a maximiza potentialul digitalizarii, cu scopul de a raspunde prioritatilor globale, inclusiv celor trasate in cadrul Summitului G20. Acesta a fost principalul subiect abordat de Börje Ekholm, presedinte si CEO al companiei Ericsson, in cadrul discursului sau de la Summitul B20 (Business 20) care a avut loc saptamana trecuta, la Roma", arata compania.
In calitate de co-presedinte al grupului de lucru care se ocupa de aspectele care tin de transformarea digitala, format la nivelul Summit-ului B20, Börje Ekholm a luat parte, alaturi de alti reprezentanti ai comunitatii globale de afaceri, la realizarea Documentului privind politicile de transformare digitala (Digital Transformation Policy Paper). Acest document, lansat inainte de intrunirea Forumului International G20, care urmeaza sa aiba loc luna aceasta, include patru recomandari adresate liderilor statelor din G20. Aceste recomandari vizeaza accelerarea proceselor de digitalizare, la nivel global, si conturarea unui viitor durabil si prosper, bazat pe scopuri comune.
"Un nivel de conectivitate performant si eficient din punct de vedere energetic reprezinta o conditie prealabila pentru transformarea digitala", a mai precizat presedintele si CEO-ul Ericsson, conform caruia aceasta faciliteaza aparitia unor tehnologii revolutionare, inlesneste indeplinirea obiectivelor in materie de ecologie de pe agendele digitale, fiind totodata necesara astfel incat cele 3,7 miliarde de oameni care nu au, in prezent, acces la internet sa poata avea acces la oportunitati de dezvoltare.
Astfel, din acest punct de vedere, stimularea investitiilor private si accelerarea implementarii unei infrastructuri reziliente de mare capacitate, precum infrastructura 5G, sunt aspecte fundamentale.
Romania nici macar n-a reusit sa stabileasca cum si cand va comercializa primele licente 5G.
de
Florin AmarieiPasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.
Tags: erricson5gforta de munca globalamunca 5g erricson