Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Esti un bun lider?

de Alexandra Popescu 07 Mai. 2014 2298
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Inainte, companiile se multumeau sa gaseasca ceva care sa functioneze bine si sa repete aceasta strategie la nesfarsit. Astazi, piata este intr-o continua schimbare si dezvoltare, iar unei companii ii trebuie, pe langa altele, o conducere puternica si strategica pentru a ajunge sa prospere cu adevarat. Dar, daca vorbim despre o astfel de conducere, trebuie sa aflam ce inseamna ea cu adevarat.

Impreuna cu o conducere etica, companiile sunt in cautarea unor lideri care pot folosi puterea lor de intelepciune, gestionarea crizelor si sa cultive o cultura de schimbare.
 
Un studiu realizat de cei de la NEC Online Master of Science in Project Management ne ofera detalii cu privire la statisticile leadership-ului in cadrul unei piete in evolutie.
In zilele noastre, companiile sunt pregatite pentru dezvoltare si crestere, asa ca pentru 53% dintre respondenti, prima prioritate este cresterea. Pe cel de-al doilea loc in topul prioritatilor se afla reducerea costurilor, iar pe cel de-al treilea inovarea.
Primul skill al liderilor este cel de a conduce drumul spre initiative etice. 80% dintre companiile top-quintile urmaresc sa adapteze etica si intelegerea pentru a schimba nevoile unei afaceri, in timp ce 36% din companiile bottom-quintile au acelasi scop. 
 
Daca ar fi sa facem un top 3 al beneficiilor promovate de o cultura etica a unei afaceri, acestea ar fi performantele si valorile afacerii pe temen lung (80%), adaptarea la reguli (71%) si indemnarea angajatilor catre valori si misiune.
Cel de-al doilea skill al liderilor ar fi sa isi foloseasca puterea intelept. 94% dintre acestia spun ca sunt moderati catre extrem de puternici la jobul lor. Insa, puterea nu inseamna totul si nu vine intotdeauna de la pozitia ocupata. 6 din 10 lideri spun ca firma lor permite asta angajatilor de la fiecare nivel. Cand ne gandim la sursele de putere, acestea sunt expertiza, informatiile si relatiile.
Insa, toata autoritatea nu este mereu cea mai importanta metoda de a motiva angajatii. 4 din 10 lideri spun ca autoritatea mult mai formala ii ajuta sa devina mai productivi, iar 28% isi fac griji ca liderii companiilor lor isi pierd puterea.
 
Manageriaza criza in mod eficient. Doua dintre cele mai cerute capacitati au nevoia sa fie manageriate de companii prin criza economica recenta, conform unui studiu realizat in 2009. Pe durata perioadei de schimbari, angajatii sunt deschisi noilor idei ale conducerii, atat timp cat liderii le ofera suport. 3 dintre cele mai importante comportamente in managementul corporativ sunt inspiratia, definirea asteptarilor , oferirea recompenselor, schimbarea ipotezelor si incurajarea riscurilor. 
 
Cel de-al patrulea skill al unui lider este cultivarea unei culturi de schimbare. Se pare ca aproximativ 70% dintre initiativele de schimbare in afaceri au esuat. Acestia s-au impiedicat de blocare pentru multe programe de schimbare: atitudinea angajatilor si comportamentul managerial, in special comportamentul irational. Au recunoscut ca 80% din motivarea fortei de munca este diferita de a ta. Pentru ca totul sa mearga bine, asculta intrarile angajatilor. Implicarea motivationala ii angajeaza spre schimbare. Nu ezita sa ii recompensezi prin bani sau cadouri. Tot ceea ce vor invata in perioada de instruire va fi valorificat in momentul cand vor pune in practica ceea ce au invatat.
 


Tags: afacerileadershipantreprenoriconduceresondaj

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Investitii inteligente vara. Constructia unei afaceri cu inghetata stradala

de Bianca Tila
23 Apr 2024
Cladura incepe sa ne inunde, iar ideile antreprenorilor nu se lasa asteptate. Afacerea cu inghetata strada este o oportunitate excelenta in aceste...

Carti de business. Recomandarile antreprenorilor de top pentru 2023

de Bianca Tila
22 Iun 2023
Lumea afacerilor este int-o continua miscare, iar informatiile se schimba intr-un ritm accelerat. Startegiile de marketing, managementul echipei si...

Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri

de Idei de afaceri
22 Apr 2024
Afacerile pe Amazon sunt un bun start pentru antreprenorii incepatori. Cu ajutorul acestui tip de business puteti invata practic strategii de...

Descrierea planului de afaceri cu pesti. Misiunea firmei

de Idei de afaceri
16 Mai 2024
O scurta prezentare a firmei dumneavoastra va cuprinde misiunea si obiectivele de afaceri ale firmei; descrierea firmei din punct de vedere juridic;...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]