Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fondul suveran al Rusiei vinde toate activele sale in dolari

de Florin Amariei 03 Iun. 2021 1492
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fondul suveran al Rusiei renunta la dolar in favoarea euro si a aurului, conform ministrului rus al Finantelor. Dolarul trece in plan tert.

Rusia si-a redus treptat detinerile in dolari, dupa ce Occidentul a introdus sanctiuni Moscovei pentru anexarea peninsulei Crimeea in 2014, si de asemenea incearca sa se decupleze partial de la sistemul financiar occidental.
 
"La fel ca si in cazul Bancii Centrale, am decis sa reducem investitiile in active denominate in dolari ale fondului suveran", a spus Anton Siluanov, cu ocazia forumului economic de la Sankt Petersburg (SPIEF). Oficialul citat a precizat ca, dupa ce vor fi operate aceste modificari, fondul suveran al Rusiei va detine 40% din active in euro, 30% in yuani si 20% in aur. De asemenea, activele in yeni japonezi si lire sterline vor avea o pondere de 5% fiecare.
 
Analisti de la ING au calculat ca aceste modificari vor presupune vanzarea a aproximativ 40 de miliarde de dolari in schimbul achizitionarii de aur, yuani si euro.
 
Fondul suveran al Rusiei (National Wealth Fund -NWF) este fondul unde se acumuleaza veniturile din exporturile de petrol ale Rusiei. Conceput initial ca un fond care sa sprijine sistemul public de pensii, fondul suveran al Rusiei avea la 1 mai anul curent active in valoare de 185,9 miliarde dolari. Acest fond face parte din rezervele de aur si valuta ale Rusiei, care la finele lunii mai se situau la 600,9 miliarde de dolari.
 
Decizia de a renunta la activele in dolari in cazul fondului suveran nu va afecta cursul de schimb al rublei, a subliniat prim-vicepremierul rus, Andrei Belousov.
 
Cu toate acestea, analistul Tim Ash de la BlueBay Asset Management a apreciat ca efectul acestei dedolarizari va depinde de optiunea aleasa de Banca Centrala a Rusiei, care ar putea sa inlocuiasca dolarii cu euro sau alte valute pentru fondul suveran sau sa isi modifice structura propriei sale rezerve valutare. De asemenea, Tim Ash a apreciat ca este vorba de o decizie cu caracter politic.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: fondul suveran al rusieiactivedolarieuro

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

DY Fashion estimeaza o cifra de afaceri de 5 milioane de euro

de Bianca Tila
22 Sep 2022
Retailerul online cu capital 100% romanesc, DY Fashion, implineste in aceasta luna 10 ani de la lansarea pe piata ecommerce din Romania si peste 1...

Cea mai mare licitatie a toamnei. ANCOM asteapta 700 milioane de euro

de Bianca Tila
13 Sep 2022
Cea mai mare licitate organizata de stat in aceasta luna are in vizor licentele radio pe 25 de ani pentru constructia de retele de comunicatii 5G. In...

Retailerii europeni sting lumina!

de Bianca Tila
10 Aug 2022
Retailerii europeni fac schimbari pentru a economisi energie. Companiile au decis sa stinga lumina si sa reduca programul de functionare. Unii...

Comisia Europeana pregateste venitul minim adecvat in 2022

de Florin Amariei
22 Oct 2021
Comisia Europeana (CE) deja isi stabileste tintele legislative pentru anul viitor, asadar pregateste si venitul minim adecvat. CE va lua masuri...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]