Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fostul hotel Intercontinental este impartit

de Bianca Tila 27 Iul. 2022 830
Fostul hotel Intercontinental este impartit
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

SIF Banat-Crisana a reusit sa obtina 30% din fostul hotel Intercontinental. Luna trecuta, compania a inscris inca o resuita, incheind o promisiune de vanzarea a hotelului DoubleTree by Hilton din Oradea pentru 11 milioane de euro.

SIF Banat-Crisana a ajuns sa detina 30% din compania hoteliera Intercontinental. Societatea opereaza hotelul Grand Hotel Bucharest din Piata Univeritatii, fostul Intercontinental, potrivit raportului publicat de Bursa de Valori Bucuresti.
 
Initial, SIF a cumparat un pachet de 16,3% din companie pentru 40,8 milioane de lei. De asemenea, tranzactia a fost derulata prin Piata POFAV, a vanzarilor speciale la ordin, cu un pret unitar de 0,3 lei, peste 102,7% referinta.
 
Printre reusitele companiei se numara si promisiunea bilaterala pentru vanzarea hotelului DoubleTree by Hilton din Oradea pentru suma de 11 milioane de euro. 
 
"Conform materialelor informative ale adunarii SIF Hoteluri din martie, in care a fost aprobata instrainarea hotelului, decizia scoaterii la vanzare a unitatii turistice se justifica prin lipsa perspectivelor de crestere a afacerii din cauza impactului avut de pandemia Covid-19 asupra industriei ospitalitatii atat in plan global cat si local. De asemenea, se mentiona ca de la deschidere si pana la acel moment, hotelul DoubleTree by Hilton din Oradea avusese un rezultat negativ", scrie Bursa.
 
SIF Hoteluri a vandut in  vara anului trecut hotelul Rusca din Hunedoara pentru suma de 1,1 milioane de euro, fara TVA catre Nicolae Capusan. Acesta detine grupul de hoteluri SunGarden din Turda, SunGarden Therme din Dej si complexul hotelier SunGarden Resort din Cluj Napoca.
 
Asociatia Investitorilor la SIF a fost nemultumita de tranzactie din cauza pretului. Catalin Buzdea sustine ca hotelul a fost vandut sub valoarea contabila din urma cu sase ani.
 
"Contractul de management prin care hotelul de cinci stele era operat de lantul international Intercontinental a expirat in acest an si nu a fost prelungit de firma care detine hotelul. Ultimul contract incheiat intre Compania Hoteliera Intercontinental si IHG Hotel & Resorts, proprietarul marcii Intercontinental, a fost semnat in 2006, cand a fost transformat dintr-un contract de tip fran­ciza intr-unul de management", scrie ZF.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: intercontinentalindustria hotelierasif banat-crisana

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]