Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Greselile marilor antreprenori

de Idei de afaceri 08 Feb. 2023 126
Greselile marilor antreprenori
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cand iti asumi un risc, esti predispus greselilor. De fapt, cei mai de succes oameni au esuat in mod repetat, pana cand au gasit solutia salvatoare. Dar numai o persoana modesta isi recunoaste erorile si invata din ele.

Reid Hoffman, co-fondator LinkedIn: "Nu am avut parte de sfaturi bune din partea celorlalti; am descoperit ca reteaua mea reprezinta, in principiu, cariera..." Larry Fink, presedinte si CEO BlackRock: "In urma cu multi ani, cand am renuntat la jobul meu detinut la First Boston, am experimentat numeroase framantari, deoarece nu stiam exact ce doream sa fac. Eram sigur insa ca investitorii in titluri de valoare nu intelegeau riscurile asociate acestora, cand le achizitionau... astfel, am avut ideea de a lansa o firma de management, concentrata asupra managementului riscului". 
 
O idee geniala, am spune. Din pacate, Fink "nu a avut incredere" in el insusi pentru a infiinta compania respectiva. "Nu aveam incredere in mine deloc", a declarat Fink. "Asadar, am mers sa ma intalnesc cu Steve Schwarzman si Pete Peterson de la Blackstone si le-a placut ideea mea. Dupa trei zile, am ajuns sa semnam un parteneriat. Am primit o finantare de 5 milioane dolari, pentru a demara procedurile de infiintare a companiei si in schimbul banilor, le-am oferit un actionariat de 40%. Au crezut in mine 100%. Ei au luat decizia investitionala corecta. Eu nu".
 
Carol Bartz, fost presedinte si CEO Yahoo!: "Am facut multe greseli. Nu exista una mai mare decat celelalte. Am gresit in fiecare saptamana, in fiecare luna, in fiecare an. As spune ca... mi-as fi dorit sa devin mama la o varsta mai tanara. Aveam 40 de ani, cand am nascut-o pe fiica mea. As fi vrut sa am mai multi copii".
 
Jamie Dimon, presedinte si CEO JPMorgan Chase: "Cea mai mare greseala a mea? Nu am inchis la timp firma de brokeraj ipotecar".
 
Jack Welch, fost CEO GE: "Cea mai mare greseala a mea a fost ca m-am mobilizat prea lent. Cand ai o rana, este mai dureros sa desfaci plasturii pe rand, decat pe toti odata. Scapi mai repede. Bineinteles ca nu este indicat sa "spargi farfuriile" sau sa fortezi lucrurile prea tare - dar in general, spiritul uman te tine pe loc. Vrei sa te faci placut, sa fii rezonabil. In aceste conditii, stagnezi. Te costa timp si bani. Totul ar trebui facut in jumatate din timpul alocat. Cand conduci un mamut precum GE, este intimidant, cel putin la inceput. Oricine conduce o companie se duce seara acasa si se gandeste la aceeasi chestiune: o sa duc aceasta companie spre pierzanie sau spre succes? In consecinta, eu am fost prea precaut si prea timid. Am vrut prea multe garantii. Ezitarea duce la greseli".
 
Warren Buffett, CEO Berkshire Hathaway: "Am cumparat Fannie Mae in 1988. Dintr-un motiv sau altul, nu am insistat asupra bunastarii companiei. Am fi putut sa obtinem 1,5 miliarde dolari. In schimb, ne-am multumit cu 5 milioane. Acestea sunt greselile care se vad. Cele care nu se vad sunt si mai grave".
 
Richard Branson, fondator si presedinte Virgin Group: "Ma gandesc relativ cu greu la greseli; nu sunt perfect, am facut si eu greseli, dar tind sa vad doar jumatatea plina a paharului... Am pierdut bani cu Virgin Cola. Totusi, in Bangladesh ramane cel mai bine vandut suc carbogazos".
 
Bill Gates, co-fondator Microsoft: Gates a experimentat o asa-numita "Saptamana de Meditatie". Pionierul Microsoft s-a izolat intr-o casa, timp de 1-2 saptamani, fara telefon si email. A realizat ca a ratat oportunitatea oferita de Internet. In ziua urmatoare, Gates a transmis un memoriu in toata compania, in care sublinia faptul ca fiecare produs nou al Microsoft trebuie sa incorporeze Internetul.
 
Marc Andressen, cofondator, Netscape: "Cea mai mare greseala a noastra este legata de Square. Cred ca Jack Dorsey este unul dintre cei mai inzestrati CEO din industrie si am gresit in privinta lui. Ar fi trebuit sa ii scriem un cec lui Dorsey. Aceasta ar putea fi cea mai mare greseala a noastra". Rio Caraeff, presedinte si CEO VEVO: "In tinerete, ma aflam intr-o calatorie de afaceri, cand am aflat ca mi-a murit o ruda; in loc sa ma duc acasa, mi-am continuat drumul, am considerat ca munca este mai importanta. Regret aceasta decizie si am realizat, odata cu trecerea timpului, ca familia trebuie sa se afle intotdeauna pe primul loc".
 
Max Levchin, co-fondator PayPal: "Nu am foarte multe regrete. Totusi, pot spune ca ar fi trebuit sa studiez mai mult "Statistica" in facultate".
 
Alan Mulally, presedinte si CEO Ford: Intrebat fiind in legatura cu cea mai mare greseala pe care a facut-o vreodata, Mullaly a tacut malc, apoi a spus: "Nu am un raspuns potrivit la aceasta intrebare". Cea mai mare greseala a antreprenorilor este sa nu incerce. Si ce daca unele companii dau faliment? Putem oricand sa ne reinventam. Sa ne ridicam. Ceea ce nu ne omoara, ne face mai puternici. V-am vorbit despre oameni care candva au fost slabi si au gresit. Ei nu au renuntat, ci dimpotriva, au razbit!
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: antreprenorigreseli antreprenoriantreprenoriat

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Carti de business. Recomandarile antreprenorilor de top pentru 2023

de Bianca Tila
22 Iun 2023
Lumea afacerilor este int-o continua miscare, iar informatiile se schimba intr-un ritm accelerat. Startegiile de marketing, managementul echipei si...

Secretele antreprenorilor care o duc bine in perioada de criza

de Idei de afaceri
19 Oct 2022
Multe afaceri dispar, unele supravietuiesc si altele chiar prospera in situatiile economice precare. Cum este posibil sa o duci mai bine cand altii...

70% din antreprenori, tematori cu privire la valul trei al pandemiei

de Florin Amariei
27 Ian 2021
Un nou barometru releva faptul ca aproximativ 70% din antreprenorii prezenti in Romania sunt tematori cu privire la valul trei al pandemiei....

Ziua Antreprenoriatului Feminin, sarbatorita in Romania odata cu Ziua Internationala a Barbatului

de Florin Amariei
20 Nov 2020
CONAF anunta ca Ziua Antreprenoriatului Feminin a fost sarbatorita pentru prima data in Romania cu ocazia Zilei Internationale a Barbatului....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]