Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HoReCa solicita din nou modificarea programului

de Florin Amariei 06 Dec. 2021 1339
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sectorul HoReCa din Romania solicita din nou modificarea programului si eliminarea unor restrictii.

”Stimati Domni Ministri, Stimata doamna Prefect, In contextul scaderii continue a ratei de incidenta la nivel national si a lipsei unei comunicari coerente si deschise din partea autoritatilor, organizatia HORA face un apel imperativ la rectificarea restrictiilor si adaptarea acestora de urgenta. Asadar, in contextul actual, avand in vedere ca: 1. La acest moment se inregistreaza un trend descendent al cazurilor Covid inregistrate la nivel national, de exemplu, incidenta cazurilor Covid cumulate la 14 zile la nivelul Municipiului Bucuresti fiind la data de 5.12.2021 de 1,38 cazuri/ 1.000 de locuitori, conform informatiilor publicate de Directia de Sanatate Publica Bucuresti; 2. Industria HORECA a fost grav si constant afectata inca de la momentul instituirii starii de urgenta pe teritoriul Romaniei; Reprezentam industria care avut cele mai mari pierderi financiare, intre 30% - 70%. Peste 30% dintre afacerile din domeniu au inchis permanent, iar restul celor care inca supravietuiesc, nu mai pot rezista cu un program scurt, care nu permite desfasurarea unui interval orar critic pentru un business din ospitalitate, respective intervalul orar pentru cina”, arata HORA.
 
Organizatia cere autoritatilor sa dispuna de urgenta functionarea cu restrictii adaptate situatiei actuale, astfel: eliminarea restrictiilor privind programul (05:00 – 21:00) si permiterea functionarii in intervalul 05.00 – 02.00, respectand aceleasi masuri de acces pe baza certificatului verde, precum si functionarea cu pana la 70% din capacitatea maxima a spatiului, dar si permiterea in mod exceptional a functionarii cu program nelimitat in noaptea de Revelion.
 
”Este vital pentru industria noastra revizuirea de urgenta a restrictiilor intrucat luna decembrie este cea mai buna luna pentru antreprenorii din acest domeniu, iar aceasta va fi urmata de 2-3 luni foarte slabe ca activitate, raportandu-ne la anii precedenti. Adaptarea restrictiilor ar reprezenta o gura de aer pentru industria cea mai incercata si afectata financiar. Precizam faptul ca solicitarea noastra este fundamentata inclusiv pe faptul deosebit de relevant ca la nivelul operatorilor din industria HORECA accesul este conditionat de certificatul verde care atesta vaccinarea sau trecerea prin boala, iar categoriei de persoane vizata nu i se aplica restrictii de circulatie. Astfel, persoanele cu certificat verde pot circula libere de restrictii, la orice ora si sunt singurii care au acces in restaurante, baruri si cafenele”, mai arata HORA.
 
Un alt punct se refera la compensatiile promise operatorilor din industria HORECA, industria fiind si in prezent afectata, inregistrand un declin brusc care a dus la scaderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70% in anul 2020, respectiv cu 50% in 2021 comparatic cu 2019 si a determinat suspendarea activitatii in cazul a peste 30% dintre operatori.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: horecaprogramsolicitare schimbare program horeca

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]