Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Implicarea angajatilor, secretul succesului unei companii

39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Succesul unei companii depinde, in mare parte, de angajati. Exista cateva ingrediente care il genereaza si care, puse impreuna, sunt eficiente. Pasiunea si implicarea unui angajat cresc nu numai productivitatea, ci si avantajul competitiv, fiind ingredientele perfecte pentru o afacere de succes. De asemenea, implicarea angajatilor poate fi un punct critic in ceea ce priveste succesul unei afaceri.

 
Multi antreprenori fac, insa, o mare greseala. Ei se concentreaza pe ideea lor mareata, masoara progresul si gestioneaza numere. Chiar daca este greu sa masori randamentul in investitii privind implicarea angajatilor, exista o serie de studii care au corelat nivelul de implicare al lucratorilor intr-o companie cu profitabilitatea si cresterea acesteia.
 
Potrivit studiului, 30% dintre angajatii din SUA au fost implicati in munca lor si la locul de munca in prima jumatate a anului 2012. Cele 70 de procente ramase din forta de munca costa economia SUA mai mult de 300 de miliarde de dolari.
 
Pentru a imbunatati implicarea angajatilor in activitatea companiei, in continuare sunt prezentati cativa pasi pe care angajatorii i-ar putea urma:
 
1. Fa angajari inteligente
Trebuie sa ai un proces bine definit de intervievare comportamentala, pentru a descoperi comportamentul si atitudinea potentialilor angajati. Utilizeaza un instrument de evaluare de angajare cum sunt cele dezvoltate de Myers Briggs, Business DNA sau Hogan. Cere-le candidatilor sa faca un mic proiect pentru a-si demonstra abilitatile. Trebuie sa evaluezi procesul de angajare si sa iei in considerare tot ceea ce ai nevoie pentru a-l face eficient.
 
2. Comunica scopul
Liderii ii pot inspira pe angajati fiind clari in legatura cu "de ce-ul" sau scopul companiei. Trebuie sa te intrebi daca misiunea sau scopul organizatiei fac angajatii sa simta ca jobul lor este important.
In general, cand oamenii stiu ca au o contributie importanta la succesul companiei, vor fi mult mai pasionati si energici in ceea ce fac. Comunicarea este un proces, iar mesajele trebuie livrate de mai multe ori si in mai multe formate, pentru ca angajatii sa se conecteze cu ele. Ei au nevoie sa li se aminteasca atunci cand fac progrese, acestea fiind importante pentru misiunea si viziunea lor.
 
3. Concentreaza-te pe talent
Orice antreprenor trebuie sa fie interesat si foarte preocupat sa dezvolte si sa cultive talentele companiei. Intrebarile Q12 ale lui Gallup (fiind descrise ca "Cele 12 intrebari care masoara cele mai importante elemente ale implicarii angajatilor") pun mare accent pe zona de talent.
Organizatiile trebuie sa vada cat de des se concentreaza pe talent si sa faca un plan pentru a imbunatati activitatea.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afaceriangajaticompaniesecrete afaceriafaceri de succesmanagement

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]