Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ingrijorari romano-germane. CCRG: mediul de afaceri opereaza in conditii dificile

de Idei de afaceri 03 Nov. 2021 1502
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Camera de Comert romano-germana (AHK Romania) arata printr-o informare oficiala ca sunt necesare modificari. Mediul de afaceri opereaza in conditii dificile, iar criza politica nu ajuta deloc in contextul sanitar actual.

"Situatia sanitara din tara este dramatica, iar impactul direct asupra economiei este clar vizibil si continua sa se agraveze. In prezent, isi pierd viata in medie aproape 500 oameni in fiecare zi. Este de neinteles cum pot fi purtate dispute politice in acest moment in loc sa se ajunga la un consens politic. Cu atat mai mult, factorii de decizie politica sunt chemati sa ofere conditii-cadru sigure si stabile, sa gaseasca solutii concrete pentru iesirea din actuala criza si sa isi asume responsabilitatea. Avand in vedere provocarile, dar si oportunitatile globale si regionale, Romania ar putea fi unul din invingatori, mai ales in contextul finantarilor care urmeaza sa vina din partea UE, daca se asigura stabilitatea necesara, o directie clara si daca se pun in aplicare solutii concrete. Din nefericire, reprezentantii mediului de afaceri german au in prezent impresia ca se intampla exact contrariul, iar masurile necesare iesirii din impas sunt inexistente (...) 
 
Criza politica ce dureaza deja de cateva saptamani si situatia actuala dificila din domeniul sanatatii creeaza conditii din ce in ce mai dificile pentru mediul de afaceri din Romania si duc la o pierdere suplimentara a increderii in sectorul privat, inclusiv din cauza lipsei perspectivelor de imbunatatire", se precizeaza in comunicat.
 
Potrivit sursei citate, oamenii de afaceri germani prezenti in Romania fac apel la toti factorii de decizie politica "sa gaseasca o cale de iesire din situatia actuala cat mai curand posibil".
 
"Este vorba de a lucra impreuna in mod constructiv pentru formarea unui guvern stabil, capabil sa actioneze, sa readuca tara pe drumul cel bun si sa abordeze provocarile imense. Prin implementarea agendei de reforme si a proiectelor sustinute din fondurile UE, Romania beneficiaza de reale oportunitati pentru a crea bazele unei dezvoltari pozitive si durabile a tarii. Aceasta oportunitate nu trebuie sa fie pusa in pericol de nimeni si de nimic", se precizeaza in informarea Camerei de Comert romano-germane.
 
AHK Romania este reprezentanta oficiala a economiei germane si, totodata, cea mai mare Camera de comert bilaterala din Romania.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: ahk romaniacamera de comert romano-germanamediul de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]