Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

John McAfee a fost arestat

de Florin Amariei 06 Oct. 2020 1660
3.17 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Arhicunoscutul antreprenor John McAfee a fost arestat. Vina? Monezile virtuale si evitarea declararii lor!

John McAfee a fost arestat in Spania si asteapta sa fie extradat in Statele Unite, unde a fost acuzat de frauda si evaziunie fiscala.
 
Guvernul american spune ca John McAfee a primit peste 23 de milioane de dolari in monede virtuale pentru promovarea unor astfel de valute, fara a declara acest lucru. Milionarul american ar fi evitat sa plateasca taxele aferente, conform acuzatorilor.
 
Acuzatiile il vizeaza strict pe John McAfee si nu sunt legate in niciun fel de producatorul solutiilor de securitate care-i poarta numele.
 
In total, McAfee este vizat de 10 capete de acuzare. 5 acuzatii sunt pentru evaziune fiscala, fiecare avand ca pedeapsa maxima 5 ani de inchisoare. Celelalte 5 sunt pentru “esecul intentionat de a depune o declaratie fiscala”, iar pedeapsa maxima in cazul fiecareia este de 1 an de inchisoare.
 
Conform procurorilor, McAfee ar fi promovat in mod fraudulos ICO-urile mai multor monede virtuale in perioada 2017 - 2018. In schimb, McAfee a primit 11,6 milioane de dolari in Bitcoin si Etherium, plus alte 11,5 milioane de dolari suplimentare in aceleasi monede.
 
ICO-urile au fost promovate de John McAfee pe Twitter, iar procurorii il acuza pe acesta ca a ascuns faptul ca postarile in cauza ar fi, in realitate, publicitate si ca este platit pentru acest lucru.
 
Vizat de procurori este si Jimmy Watson, bodyguard-ul lui John McAfee, pentru transferul si conversia monedelor virtuale care constituiau plata pentru antreprenorul american.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: john mcafeearestatfraudaevaziune fiscala

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.17 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]