Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La ce trebuie sa te astepti cand esti CEO-ul unui start-up de succes

de Alexandra Popescu 27 Iun. 2014 2195
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conducerea unui start-up nu este chiar atat de usoara pe cat pare. Chiar daca citesti carti intregi, articole, primesti sfaturi de la cei mai buni, pana nu experimentezi tu si treci prin aceasta actiune, nu vei sti cu adevarat ce inseamna.

 
In continuare sunt prezentate opt principii pe care un CEO trebuie sa le indeplineasca.
 
1. Putini vor intelege procesul si starea ta de spirit
Multi vor incerca, insa nu multi vor avea succes in intelegerea investitiei de timp, emotie, energie asociate cu conducerea unui start-up. Chiar daca este dificil, accepta ca natura izolata de a fi un lider este importanta. Acceptand asta, vei fi incurajat sa mergi mai departe cu munca ta decat sa iti irosesti energia in a-i convinge pe ceilalti sa te accepte si sa te inteleaga.
 
2. Asculta-ti instinctul
Antreprenorii primesc o multime de sfaturi din toate partile, de la colegi, familie, prieteni, chiar si de la persoane necunoscute. Insa, si cel mai bun sfat poate fi lipsit de valoare daca este interpretat gresit. In timp ce apreciezi un sfat bun, incearca sa iti urmezi instinctul. De multe ori, prima idee este cea mai buna si prima banuiala este corecta. Iar daca lucrurile nu merg bine, vei fi singurul pe care vei putea da vina.
 
3. Trebuie sa interzici fraza "pe banii altora"
Fiecare antreprenor trebuie sa se comporte intotdeauna ca si cum banii pe care ii cheltuie sunt ai sai. Oamenii devin apatici cand stiu ca folosesc banii altora, iar un start-up nu isi permite sa fie frivol cu resursele.
 
4. Crezi in karma
Exista multi oameni care isi saboteaza cariera cu aroganta. Nu vei sti niciodata cand oamenii vor intra, vor iesi sau vor reintra in viata ta. Inginerul entry level de astazi poate fi fondatotul unui start-up de maine. Pastreaza capul sus si fii in continuare politicos cu toata lumea.
 
5. Asculta mai mult decat vorbesti
Un lider bun asculta mai intai, iar apoi vorbeste. Acest lucru iti va permite sa vezi toate laturile unei situatii, conferinte, ale unei persoane si le poti analiza. Trebuie sa iti faci timp sa asculti idei, plangeri, critici, pentru a te putea dezvolta in continuare.
 
6. Oamenii conteaza
Chiar daca tehnologia a avansat mult prea mult, oamenii sunt baza in continuare. Ei sunt factorul de decizie. O companie trebuie sa gaseasca oamenii potriviti si sa creeze mediul pe care si-l doresc. 
 
7. Investitorii tai sunt o mare resursa
Lucrul cu capitalul de risc de inalta calitate poate schimba totul pentru un start-up. Accesul acestora la clienti, talente de top si parteneri strategici este de nepretuit. Acestia pot gasi pietele potrivite cu echipele potrivite si cu impulsul potrivit. 
 
8. Credinta in misiunea ta inspira
Trebuie sa crezi in tine si in compania ta mai mult decat in oricine altcineva. Daca nu esti pasionat, angajatii, investitorii si clientii nu vor fi pasionati de compania ta. Entuziasmul si credinta in viziunea proprie sunt cele mai importante active pentru orice antreprenor.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afaceristart-upceoafaceri de successfaturi antreprenorisfaturi afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Investitii inteligente vara. Constructia unei afaceri cu inghetata stradala

de Bianca Tila
23 Apr 2024
Cladura incepe sa ne inunde, iar ideile antreprenorilor nu se lasa asteptate. Afacerea cu inghetata strada este o oportunitate excelenta in aceste...

Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri

de Idei de afaceri
22 Apr 2024
Afacerile pe Amazon sunt un bun start pentru antreprenorii incepatori. Cu ajutorul acestui tip de business puteti invata practic strategii de...

Descrierea planului de afaceri cu pesti. Misiunea firmei

de Idei de afaceri
16 Mai 2024
O scurta prezentare a firmei dumneavoastra va cuprinde misiunea si obiectivele de afaceri ale firmei; descrierea firmei din punct de vedere juridic;...

Variante de amenajari in diferite incaperi ale afacerii

de Idei de afaceri
11 Ian 2023
In momentul in care afacerea ta are un sediu trebuie sa-l amenajezi conform domeniului si activitatii angajatiilor. In acest sens, cei ce vin zilnic...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]