Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Managerii estimeaza cresteri in urmatoarele trei luni

de Bianca Tila 28 Sep. 2022 736
Managerii estimeaza cresteri in urmatoarele trei luni
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Managerii estimeaza o crestere accentuata in sectorul constructiilor si comertului cu amanuntul pentru urmatoarele trei luni, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica.

Managerii din industria prelucratoare au estimat in cadrul anchtei de conjuctura din luna septembrie 2022 o relativa stabilitate a volumului de productie (sold conjuctural +2%) pentru urmatoarele trei luni. In ceea ce priveste numarul de salariati, acestia au estimat o relativa stabilitate, soldul conjuctural fiind de 0% pe total industrie prelucratoare.
 
In urmatoarele trei luni se prognozeaza cresteri pentru preturile produselor industriale, soldul conjuctural fiind de +38%.
 
Conform estimailor din luna septembrie a acestui an, in activitatea de constructii se va inregistra pe parcursul urmatoarelor trei luni o relativa stabilitate a volumului productiei, cu un sold conjuctural de -4%.
 
De asemenea, managerii estimeaza ca relativa stabilitate se va afisa si in numarul de salariati (sold conjuctural -3%). In acest sens, preturile lucrarilor de constructii vor inregistra o crestere accentuata, soldul conjuctural fiind de +42%.
 
In ceea ce priveste comertul cu amanuntul, managerii sunt de parere ca se va instala o tendinta de relativa stabilitate a activitatii economice (sold conjuctural -2%). Astfel, volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va afisa relativa stabilitate (sold conjuctural +1%).
 
Pentru urmatarele trei luni, angajatorii prognozeaza o crestere moderata a numarului de salariati (sold conjuctural +13%). Estimarile managerilor societatilor comerciale arata o crestere accentuata a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjuctural +46%).
 
Potrivit estimarilor din luna septemrbie 2022, cifra de afaceri va inregistra o crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +6%). In acest sens, se va instala si o relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +2%). Preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de crestere, soldul conjunctural fiind de +24%.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: manageriestimaricomert cu amanuntulconstructii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Estimarile vanzarilor. Pasi si sfaturi

de Idei de afaceri
24 Ian 2024
Aceasta este o activitate de o importanta vitala. De asemenea, este foarte dificil sa nimeresti exact, chiar si atunci cand ai experienta indelungata...

Analiza INS: Managerii anticipeaza o crestere a numarului de salariati

de Florin Amariei
28 Aug 2019
Managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o crestere moderata a numarului de salariati in constructii si...

4 sfaturi pentru managerii fara experienta sau prea grabiti

de Teo Manole
28 Ian 2021
In general, un manager fara experienta taie si spanzura, ia decizii rapide si se asteapta ca toti ceilalti sa le indeplineasca fara cracnire....

O lectie valoroasa pentru manageri si antreprenori, din partea lui Zig Ziglar!

de Ilinca Dobrescu
30 Oct 2013
Zig Ziglar a spus-o si ramane o regula de aur de care vom tine intotdeauna cont. Decat sa iti fie teama sa investesti in angajatii tai pentru ca ar...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]