Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MFP confirma: Romania s-a retras din BII si BICE

de Idei de afaceri 03 Mar. 2022 1369
3.67 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a confirmat ca Romania s-a retras din Banca Internationala de Investitii (BII) si Banca Internationala de Cooperare Economica (BICE). Masura a fost aplicata simultan cu alte tari din UE.

"Romania sustine ferm masurile coordonate la nivel european in aceasta criza si este pe deplin angajata in implementarea tuturor sanctiunilor agreate. In actuala situatie, este crucial ca toate Statele Membre sa contribuie la apararea valorilor noastre fundamentale. In acelasi timp, trebuie sa gasim solutii rapide si coordonate pentru a imparti atat povara costurilor, cat si pe cea a riscurilor care deriva din aceasta criza", a subliniat ministrul Finantelor.
 
De asemenea, Adrian Caciu a apreciat ca discutia privind revizuirea Pactului de Crestere si Stabilitate trebuie sa reflecte abordarea flexibila necesara in ceea ce priveste investitiile publice si cheltuielile in domeniul apararii.
 
Ministrii de Finante din Uniunea Europeana au avut miercuri un schimb de opinii privind coordonarea aspectelor economice si financiare in contextul crizei din Ucraina, eveniment desfasurat in regim de videoconferinta.
 
Vicepresedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a prezentat o informare cu privire la situatia economica actuala si impactul imediat sau anticipat al sanctiunilor europene impuse Federatiei Ruse. De asemenea, comisarul european Paolo Gentiloni, presedintele Bancii Centrale Europene, Christine Lagarde, presedintele Bancii Europene de Investitii, Werner Hoyer, si directorul Mecanismului European de Stabilitate, Klaus Regling, au facut o evaluare a efectului sanctiunilor atat asupra economiei rusesti, cat si asupra economiei europene.
 
Printre cele mai importante sanctiuni adoptate de Uniunea Europeana in domeniul financiar-bancar sunt inghetarea activelor pentru 7 banci rusesti, interzicerea cumpararii de actiuni in UE de catre companiile de stat din Rusia, restrictionarea depozitelor cetatenilor rusi la maximum 100.000 euro in bancile europene, interzicerea cumpararii de bonduri europene de catre Rusia si inghetarea rezervelor Bancii Centrale din Federatia Rusa.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: mfpromaniabiibice

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Sustenabilitatea cucereste companiile. Nestle Romania face schimbari

de Bianca Tila
03 Aug 2022
Nestle Romania a decis sa se concentreze pe sustenabilitate, avand in vedere ca practica "un business rezilient, sanatos, sustenabil, care a ajutat...

Economia circulara din Romania va avea un Cod al sustenabilitatii

de Florin Amariei
18 Oct 2021
Coordonatorul DDD din cadrul SGG anunta ca economia circulara din Romania va avea un Cod al sustenabilitatii. Vom avea un Cod al sustenabilitatii...

AmCham Romania are un nou director executiv

de Florin Amariei
09 Iun 2021
Camera de Comert Americana in Romania, AmCham Romania, are un nou director executiv dupa 21 de ani! Letitia Pupazeanu va deveni director executiv...

Ziua Antreprenoriatului Feminin, sarbatorita in Romania odata cu Ziua Internationala a Barbatului

de Florin Amariei
20 Nov 2020
CONAF anunta ca Ziua Antreprenoriatului Feminin a fost sarbatorita pentru prima data in Romania cu ocazia Zilei Internationale a Barbatului....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]