Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Obiceiuri de avut in afaceri pentru a-ti garanta succesul

de Florin Amariei 04 Nov. 2019 3283
4.27 din 11 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Avand in vedere ca 8 din 10 afaceri esueaza in primele 18 luni de la start, dezvoltarea unor obiceiuri potrivite poate face diferenta dintre profit si faliment. Consulta lista de mai jos si retine aceste informatii care iti vor fi un aliat in misiunea ta antreprenoriala asumata.

Trebuie sa intelegi ca tu esti, inainte de toate, cea mai importanta piesa de puzzle. Fara tine afacerea nu poate exista, nu poate creste si nici nu se poate modifica conform noutatilor. Tu ai gandit-o de la zero, asa ca tu ai toate informatiile. Cei care ti se alatura pot doar sa iti ofere diferite perspective, insa piatra de hotar esti tu. Asadar, ingrijeste-te de tine inainte de toate.
 
Acum sa vedem si lista cu obiceiuri de avut in afaceri pentru a-ti garanta succesul. 
 
1. Trezeste-te dis-de-dimineata
Cat de dimineata, te intrebi? Ei bine, pentru inceput incearca sa faci acest lucru macar cu doua ore mai rapide fata de cum te trezesti acum. Cercetarile arata ca antreprenorii de succes se trezesc in jur de ora 4 sau 5. Daca nu esti o persoana obisnuita cu un somn programat, atunci incearca sa faci acest lucrur treptat. Schimbarile vor veni incet, dar le vei observa cu siguranta. 
 
Cu cat ai mai "multa zi" la dispozitie, cu atat poti lua decizii mai multe sau sa te implici mai mult in misiunea companiei tale. La urma urmei, activitatea pe timpul noptii a clientilor este destul de mica. Ai sanse mai mari sa faci bani mai multi, daca esti mult mai implicat in timpul zilei si reusesti sa pui la cale un orar de somn care sa nu te oboseasca. 
 
2. Cea mai puternica ora a zilei
Anthony Robbins ne spune ca cea mai importanta parte a zilei este dimineata. Asa ca, dupa ce reusesti sa iti pui la punct programul de somn, e important sa iti asiguri energia potrivita pentru dimineata. Incepe cu cateva exercitii sau cu liniste (pe cat posibil) absoluta, curata-ti mintea si ordoneaza-ti prioritatile pentru a sti exact ce ai de facut.
 
Retine! Pentru ca un obicei sa devina parte integranta din rutina ta sunt necesare cel putin 100 de zile de practica fara intrerupere. Poate dura chiar si 200 de zile!
 
Odata ce ai descoperit lucrul sau activitatea care iti ofera un "reset" dimineata, ofera-ti acest timp in prima parte a zilei doar pentru tine si mintea ta. Nu lasa nimic sa intervina intre tine si rutina ta de "cleansing".
 
3. Mentine-te inspirat
Facand zilnic acelasi lucru sau aceeasi activitate, luarea de decizii care nu iti plac sau stresul unor plati nerealizate poate fi un catalizator pentru mentinerea propriei persoane in contemporan si in rutina plictisitoare. Trebuie sa iti oferi o sursa de inspiratie care sa iti mentina imaginatia in viata si sa "descarci" de acolo solutii creative la tot felul de situatii pe care le intalnesti.
 
4. Fara mesaje necitite in inbox
Oamenii care vor sa iti devina parteneri sau clienti, ti se vor adresa initial pe e-mail. Asigura-te in fiecare seara ca nu ai niciun mesaj ramas necitit. Sterge ce nu te intereseaza sau ce e spam, insa verifica fiecare mesaj. Aceasta activitate poate fi destul de obositoare, asa ca vei avea nevoie de un asistent/o asistenta dupa ce lucrurile evolueaza si afacerea ta trece la urmatorul nivel. 
 
5. 80/20 Pareto
Un principiu cunoscut in lumea afacerile este legat de faptul ca 80% dintre rezultatele pozitive vin din 20% din efortul depus. 
 
Mai mult, dar in cadrul acelor 20 de procente se aplica din nou regula 80/20, adica 80% din vanzari iti vin din 20% din cele 20 de procente. Din asta, mai intelegem ceva. Clientii sunt importanti! 4% din totalul celor care iti viziteaza magazinul/site-ul/pagina de Facebook iti pot genera vanzari uriase si sunt si recurenti!
 
Ai alte idei sau propuneri de obiceiuri pe care ai vrea sa le includem in aceasta lista? Scrie-ne pe Facebook!


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: obiceiurisuccesafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.27 din 5 - 11 voturi.

Articole conexe

Investitii inteligente vara. Constructia unei afaceri cu inghetata stradala

de Bianca Tila
23 Apr 2024
Cladura incepe sa ne inunde, iar ideile antreprenorilor nu se lasa asteptate. Afacerea cu inghetata strada este o oportunitate excelenta in aceste...

Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri

de Idei de afaceri
22 Apr 2024
Afacerile pe Amazon sunt un bun start pentru antreprenorii incepatori. Cu ajutorul acestui tip de business puteti invata practic strategii de...

Descrierea planului de afaceri cu pesti. Misiunea firmei

de Idei de afaceri
22 Feb 2023
O scurta prezentare a firmei dumneavoastra va cuprinde misiunea si obiectivele de afaceri ale firmei; descrierea firmei din punct de vedere juridic;...

Variante de amenajari in diferite incaperi ale afacerii

de Idei de afaceri
11 Ian 2023
In momentul in care afacerea ta are un sediu trebuie sa-l amenajezi conform domeniului si activitatii angajatiilor. In acest sens, cei ce vin zilnic...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]