Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pasii de urmat pentru a dezvolta o afacere handmade

de Idei de afaceri 16 Ian. 2024 704
Pasii de urmat pentru a dezvolta o afacere handmade
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Presupunem aici ca sunteti o persoana talentata si cu imaginatie care a creat deja primele sale produse handmade pentru cei ai casei si prieteni. Feedback-ul a fost pozitiv si acest lucru v-a incurajat. Iata pasii pe care-i aveti de parcurs mai departe.

Primul pas, inainte de a crea alte produse handmade si a le scoate in lume, este sa cercetati bine piata. Aflati ce se poarta sau ce se cere, ce ofera alti artizani sau designeri si la ce preturi. Incepeti cu cercetarea pe Internet si continuati cu targurile de profil sau expozitiile.
 
In paralel perfectionati-va tehnicile de lucru. O puteti face in multe moduri. Comandati carti de profil, urmati un curs sau participati la un atelier de creatie, faceti schimb de experienta cu alti creatori in domeniu. Una dintre modalitatile de a lua legatura cu alti creatori o reprezinta forumurile de discutii deschise pe site-urile dedicate curentului handmade.
 
Promovati produsele dumneavoastra apoi intr-un cerc mai larg. Un astfel de pas poate fi participarea la un targ. Aici puteti vedea cum sunt percepute creatiile dumneavoastra.
 
De asemenea, puteti discuta cu fiecare persoana si afla informatii despre preferintele, dorintele sau necesitatile clientilor. Veti fi cu siguranta surprinsi de cate idei ati putea descoperi. Tot in acest mod puteti descoperi carui segment va puteti orienta in continuare: tineri, femei, barbati, firme, turisti straini etc.
 
Nu uitati de latura juridica! Pentru a desfasura o astfel de activitate nu este obligatorie o pregatire de specialitate. Ca urmare, puteti functiona in oricare dintre formele prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 44/2008: persoana fizica autorizata, intreprindere individuala, intreprindere familiala si chiar S.R.L. daca va ganditi sa faceti si angajari.
 
Codurile CAEN de care puteti avea nevoie, in functie de activitatile alese, sunt urmatoarele:
 
1723 – Fabricarea articolelor de papetarie;
 
1729 – Fabricarea altor articole din hartie si carton;
 
1813 – Servicii pregatitoare pentru pretiparire;
 
1814 – Legatorie si servicii conexe;
 
3213 – Fabricarea imitatiilor de bijuterii si articolelor similare;
 
3299 – Fabricarea altor produse manufacturiere;
 
4791 – Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet;
 
4799 – Comert cu amanuntul efectuat in afara magazinelor, standurilor, chioscurilor si pietelor.
 
Daca doriti sa colaborati cu diverse magazine, in regim de consignatie, nici nu este nevoie sa aveti o incadrare juridica. Puteti plati un impozit pe venit ca la orice venit normal.
 
In acest caz exista insa si inconveniente. Unul dintre ele este acela ca unele magazine percep comisioane de 100%, ceea ce nu este convenabil pentru creator deoarece pretul devine mult prea mare. Astfel, exista riscul ca produsele sa se vanda foarte greu sau sa fiti fortat dumneavoastra sa reduceti pretul pentru a fi totusi accesibil.
 
Urmarirea concurentei si a evolutiei pietei. Este foarte important sa urmariti in permanenta aceste doua elemente pentru a sti ce aveti de facut.
 
Infiintati un site sau un blog pentru prezentarea si vanzarea produselor. Fotografiile produselor au si ele un rol important in determinarea vanzarilor. Ocupati-va permanent de actualizarea site-ului prin expunerea obiectelor lucrate. Pentru a atrage, adaugati si o mica povestioara legata de nasterea obiectelor.
 
Decideti care va fi timpul pe care il puteti aloca activitatii handmade cu tot ce presupune ea. Pentru aceasta luati in calcul timpul care va este este necesar pornind de la realizarea produselor pana la mentinerea fidela a clientilor. Aveti nevoie de timp pentru a va informa, pentru a participa la unele targuri, pentru a mentine relatia cu clientii pe site sau telefonic si pentru livrarile de produse. Toate acestea se pot realiza cu greu daca mai aveti o slujba si nu beneficiati de niciun ajutor.
 
Respectarea legilor care privesc afacerea dumneavoastra. O.M.F.P. nr. 1.847/2003 privind stabilirea Nomenclatorului activitatilor independente pentru care venitul net se poate determina pe baza normelor anuale de venit, pentru contribuabilii care isi desfasoara activitatea individual potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003.
 
- Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind posibilitatea solicitarii inregistrarii online pentru toate cele trei categorii: PFA, intreprindere individuala si intreprindere familiala.
 
- Legea nr. 121 din 4 mai 2006 pentru modificarea si completarea Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic.
 
- Hotararea Guvernului nr. 1.308/2002 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic.
 
- Ordonanta Guvernului nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacerehandmadeafacere handmade

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Principalii indicatori financiari de urmarit intr-o afacere

de Bianca Tila
15 Mai 2024
Situatia companiei poate fi monitorizata cu ajutorul indicatorilor financiari. Acestia arata cat de bine funtioneaza afacerea, care sunt problemele...

Reguli de respectat in afacerea cu fotografii

de Idei de afaceri
27 Oct 2022
In ceea ce priveste sectorul fotografiilor, aici sunt cateva reguli de respectat. Afacerea cu fotografii include atat distractie, cat si...

Sfaturi in cariera. Pasi de urmat pentru a avea succes in afaceri

de Idei de afaceri
02 Apr 2024
Iti doresti ca afacerea ta sa aiba succes. E normal, insa afacerile pot fi riscante, mai ales daca nu ai idee de unde sa incepi. In functie de pasii...

Cum iti formezi o cultura organizationala in propria afacere

de Camelia Diaconu
01 Oct 2019
Orice intreprindere, indiferent de bugetul pe care il are disponibil este important sa isi creeze propria cultura organizationala. Acest fapt poate...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]