Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Patru informatii pe care sa le cunosti atunci cand evaluezi o firma partenera

de Idei de afaceri 23 Apr. 2021 1440
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Succesul afacerii noastre depinde in buna masura si de partenerii de business pe care ni-i alegem. Atunci cand inchei un contract, este important sa evaluezi firma partenera, pentru a te asigura de stabilitatea financiara a acesteia. De asemenea, pe parcursul derularii diverselor contracte, e important sa te asiguri ca firmele partenere nu au probleme financiare sau chiar risca insolventa.

De ce este important sa realizezi o evaluare a partenerilor tai?

O evaluare a riscului legat de firmele partenere va sustine cresterea business-ului tau. Este esential sa realizezi aceasta evaluare la debutul parteneriatului. Daca aceasta verificare iti indica o serie de probleme, poti lua rapid masuri, in functie de gravitatea acestora: poti decide sa renunti la contract sau sa introduci o serie de clauze care te vor pune la adapost de eventuale probleme. Evaluarea initiala nu este insa suficienta: e important sa monitorizezi periodic partenerii de business.

Ce informatii insa te vor ajuta sa faci o evaluare rapida a unei firme cu care faci afaceri? Ce trebuie sa stii despre acesta pentru a decide daca este indicat sa inchei cu aceasta un contract? Iata cateva date esentiale care te vor ajuta sa intelegi rapid cat de stabil este partenerul tau din punct de vedere financiar.

Verificarea firmei dupa CUI, a informatiilor despre firma respective in Registrul Comertului

De aici vei afla daca firma de care esti interesat exista si este activa. Tot din informatiile despre firme de la Registrul Comertului vei putea intelege daca nu cumva organizatia este in insolventa, faliment sau chiar radiata.

Are datorii restante catre bugetul de stat

Atunci cand o firma are datorii la ANAF, este foarte posibil ca aceasta sa aiba probleme de lichiditate. Nivelul acestor datorii este important – atunci cand acestea sunt mari, firma ar putea risca intrarea in procedura de insolventa.

Cunoscand o asemenea informatie, ai timp sa iei rapid masuri. Este dificil sa inlocuiesti, de exemplu, un furnizor important in cateva zile. Atunci cand ai un prim semnal cu privire la eventuale probleme financiare ale partenerului tau, vei avea mai mult timp in care sa gasesti solutia potrivita.

Firma are dosare noi inregistrate la instantele judecatoresti

Situatia juridica a unei firme iti poate indica eventuale probleme ale acesteia. Este important sa stii daca un partener de afaceri are litigii aflate pe rolul instantelor, dar si natura acestora. Dosarele in justitie se pot referi si la un eventual proces de intrare in insolventa, de exemplu.

Firma este prezenta in Buletinul Procedurilor de Insolventa

Buletinul Procedurilor de Insolventa este publicat de catre Oficiul National al Registrului Comertului. O firma care nu are identificate dosare la BPI nu este, cel mai probabil, in insolventa. Pentru a fi sigur, este bine sa verifici aceasta informatie si cu cea referitoare la dosarele aflate pe rolul instantelor judecatoresti.

****

Atunci cand relatia cu partenerii tai se bazeaza pe incredere, te poti concentra mai bine asupra celorlalte aspecte ale cresterii acesteia. Increderea insa se bazeaza pe date concrete. Monitorizand atent si constant firmele cu care faci afaceri, vei cunoaste eventualele probleme ale acestora si vei putea lua masurile la timp care se impun.

Mai sus ai o parte dintre informatiile care te vor ajuta sa faci rapid un profil al firmei partenere, intelegand cat de stabila este aceasta din punct de vedere financiar. Toate aceste informatii sunt publice si le poti afla de pe portalurile institutiilor. O parte sunt gratuite, pe altele le vei afla achitand o anumita taxa. Procesul insa se poate dovedi unul laborios, iar timpul este cea mai pretioasa resursa, pentru fiecare dintre noi.

Varianta simpla este cea prin care obtii aceste informatii prin intermediul unui portal specializat in date despre firme, asa cum este InfoQuick.

Prin intermediul unui abonament InfoQuick vei avea acces nu doar la resursele amintite, ci si la date complete financiare, juridice si fiscale ale firmelor de interes. In plus, le vei putea compara cu mediana sectorului din care fac parte, pentru a intelege care este situatia acestora in raport cu ceilalti jucatori din industria in care activeaza. Totul rapid si simplu, intr-un format prietenos, usor de consultat pentru tine.



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: parteneriatevaluarebusinessdatorii la statregistrul comertului

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Carti de business. Recomandarile antreprenorilor de top pentru 2023

de Bianca Tila
22 Iun 2023
Lumea afacerilor este int-o continua miscare, iar informatiile se schimba intr-un ritm accelerat. Startegiile de marketing, managementul echipei si...

Omul care ii invata business pe nord-coreeni

de Florin Amariei
15 Iun 2018
In 2016, Geoffrey See se afla intr-o cursa aeriana spre capitala Coreei de Nord, cand, de nicaieri, fumul a inceput sa umple avionul. Pasagerii au...

Tendinte privind leadership-ul de business in 2017

de Idei de afaceri
07 Sep 2017
Leadership-ul este o tema centrala in lumea de business. Definitia acestuia evolueaza. Stilistica practicarii lui asemenea. Modelele cunoscute...

Pentru un business de succes profitati de conexiunile dumneavoastra

de Teo Manole
10 Mai 2016
Daca pastrati o atitudine deschisa si interactionati cu cei cu care va intalniti e foarte posibil sa aveti parte de surprize. Incercati sa priviti...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]