Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri

de Idei de afaceri 22 Apr. 2024 123
Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile pe Amazon sunt un bun start pentru antreprenorii incepatori. Cu ajutorul acestui tip de business puteti invata practic strategii de marketing, de vanzari, dar si cum poti sa-ti construiesti un brand.

Vreau mai mult decat un singur produs, vreau un brand

 
Pentru o dezvoltare indelungata e bine sa introduci mai multe produse de-a lungul timpului. Asadar este necesar sa iei in considerare mai multe produse asociate (din aceeasi nisa), nu doar unul singur. 

O primavara frumoasa incepe cu reduceri generoase. Profita de preturile mici si de transportul gratuit in luna martie...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Cele mai interesante idei pentru produse asociate sunt prezente chiar  pe Amazon.com. Dupa ce se realizeaza o cercetare dupa cuvantul-cheie care reprezinta produsul  tau (apropo, nu ezita sa folosesti Google Translate pentru cea mai corecta traducere), vei vedea  niste produse afisate in ordinea vanzarilor.
 
Dupa ce se selecteaza unul din primele produse aparute, se va vedea un pic mai jos, sub poza, doua sectiuni: Frequently Bought Together si Customers Who Bought This Item Also Bought. 
 
Acele produse sunt o sursa de documentare foarte buna pentru gama de produse pe care o vei programa. Avand aceasta selectie, este posibil sa se descopere un produs mai potrivit pe care sa il lansezi primul decat te-ai gandit initial.
 

Concurenta e prea mare?

 
In general atunci cand se cauta ceva, lista de rezultate este aranjata in functie de vanzari. In realitate, algoritmul e mult mai complicat, dar vanzarile recente au cu siguranta cea mai mare influenta asupra pozitionarii in rezultate. 
 
Nivelul acesta in clasamentul vanzarilor este facut public de Amazon.com, atat pentru clasa de baza, cat si pentru sub-clasa din care face parte produsul. Se numeste Best Sellers Rank (pe scurt BSR) si e una din cele mai importante informatii atunci cand te documentezi si analizezi un produs. 
 
Un alt aspect esential ce trebuie avut in calcul il reprezinta numarul de review-uri pe care il au primele produse din lista. In cazul in care primul produs care apare listat are mai mult de 500 de review-uri, iar cele care urmeaza au peste 300, este foarte probabil sa fie vorba despre un segment prea competitiv pentru lansarea primului produs.
 
BSR-ul va arata si el gradul de concurenta. De exemplu, primul produs din lista are BSR sub 500 pentru categoria mare (in exemplul prezentat asta ar fi Pet Supplies), atunci concurenta s-ar putea sa fie prea mare.
 
Solutia cea mai buna in acest caz este cautarea unui sub-segment. Daca se continua analiza pe paginile urmatoare, vor aparea produse cu BSR mai mare si numar mai mic de review-uri, si astfel se poate identifica sub-nisa din care fac parte.
 

Nu e concurenta?

 
Daca mai devreme am analizat cazul unei concurente prea mari, acum se pot observa care sunt riscurile daca e o concurenta prea mica. Asta se poate intampla in cazul in care ideea pe care o ai este inovativa, deci ai un produs original care inca nu exista pe piata.
 
Dilema in cazul de fata e ca produsul tau nu a fost acceptat de piata, deci nu se poate sti daca se va vinde. In cazul acesta, solutia ar fi ca primul produs propus pentru lansare sa fie din acelasi segment, dar sa fie unul acceptat, asemanator cu ceva ce se cunoaste deja ca se vinde. 
Dupa ce se creeaza un brand pe acest segment si ai un „spate”, iti poti permite mai usor riscurile lansarii produsului inovativ.

O primavara frumoasa incepe cu reduceri generoase. Profita de preturile mici si de transportul gratuit in luna martie...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Introducerea produsului inovativ va fi mai dificila decat a unui produs deja cunoscut. Statistica ne-a aratat ca inovatorii au trebuit sa fie foarte perseverenti si sa riste destul de mult inainte ca publicul sa accepte ca are nevoie de produsul lor.
 

Ce spun cumparatorii?

 
O influenta esentiala in cautarea produsului ideal o reprezinta sectiunea de review-uri, indeosebi cele negative. In general, la orice produs, oricat de apreciat e, vei gasi recenzii negative. 
 
Trebuie luata in considerare varianta conform careia in insatisfactiile acelor cumparatori poate sta o idee excelenta de a imbunatati produsul.
 
Asadar, atunci cand se au in vedere cele mai achizitionate produse, de preferat este sa se ia in considerare sectiunea Customer Reviews, mai exact prin cele de 1-3 stele. 
 
Acestea reprezinta unele dintre cele mai sugestive chestiuni ce dau de gandit in momentul in care se doreste analizarea unui produs.
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: amazonafacereincepatorantreprenorcumparatoriconcurentaprodusbrandbazele unei afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

9 lucruri pe care orice antreprenor aflat la inceput de drum ar trebui sa le stie

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Conducerea propriei afaceri vine cu mari beneficii, precum libertatea, controlul si recompensele financiare. Nu mai punem la calcul indeplinirea unui...

Carti de business. Recomandarile antreprenorilor de top pentru 2023

de Bianca Tila
22 Iun 2023
Lumea afacerilor este int-o continua miscare, iar informatiile se schimba intr-un ritm accelerat. Startegiile de marketing, managementul echipei si...

Strategie si investitie in brand

de Idei de afaceri
25 Mar 2024
Amazon a propus pastrarea titlului cat mai scurt (maximum 80 de caractere), dar analizand cele mai vandute produse din mai multe segmente s-a...

Principalii indicatori financiari de urmarit intr-o afacere

de Bianca Tila
08 Dec 2023
Situatia companiei poate fi monitorizata cu ajutorul indicatorilor financiari. Acestia arata cat de bine funtioneaza afacerea, care sunt problemele...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]