Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Retailerii europeni sting lumina!

de Bianca Tila 10 Aug. 2022 823
Retailerii europeni sting lumina!
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Retailerii europeni fac schimbari pentru a economisi energie. Companiile au decis sa stinga lumina si sa reduca programul de functionare.

Unii retaileri europeni isi fac griji pentru facturile la energie si aparitia riscului rationalizarii. Astfel, companiile au inceput sa stinga lumina si sa scurteze programul de functionare la iarna, transmite Reuters.
 
Cetatenii si companiile au fost indemnati sa reduca consumul de electricitate de catre sefii companiilor de utilitati si oficialii guvernamentali. De asemenea, acestia le-au dat o alternativa eficienta, cea de a gandi planuri pentru rezerva de energie. In acest sens, vor putea deveni mai putind dependenti de importurile de gaze, in cazul unor probleme de aprovizionare din cauza razboiului din Ucraina.
 
Printre companiile care au ascultat recomandarile facute se numara subsidiara din Austria a grupului international de retail SPAR Group. Aceasta a decis sa reduca intervalul de timp al publicitatii din vitrine si exteriorul celor peste 1.500 de magazine detinute, potrivit purtatorului de cuvant.
 
Datorita acestor masuri, retailerul va reduce consumul de electricitate cu un milion de kilowati-ora pe an, potrivit purtatorului de cuvant. De asemenea, acesta nu a mentionat care va fi suma economisita in urma masurilor facute.
 
Directorul de la Leclerc a informat, luna trecuta, ca cel mai mare retailer francez de produse alimentare ar putea decide reducerea programului de functionare la magazinele sale. Aceasta masura este destinata in cadrul unui pachet de urgenta pentru contracararea riscului intreruperilor in aprovizionarea cu electricitate. 
 
Anterior anuntului facut de Leclerc, rivalul francez Carrefour a semnat un document intitulat "EcoWatt Charter" cu operatorul de retea RTE. Miscarea are ca obiectiv reducerea consumului de electricitate la magazinele sale in perioada cererii cu nivel ridicat.
 
Printre retailerii europeni care iau masuri se numara Colruyt si Ahold din Belgia. Acestia pot fi izolati de potentialele intreruperi si de costurile ridicate datorita programelor deja existente conservarii de energie. 
 
"Pe termen scurt nu sunt avute in vedere masuri concrete dar ambitia firmei este sa continue eforturile care fac parte din politica sa energetica generala. De acea nu avem reclame iluminate si optam pentru frigidere inchise, etc", a spus un purtator de cuvant de la Colruyt.
 
De asemenea, puratatorul de cuvant de la Colruyt a mentionat ca retailerul are 44 de magazine de tip zero combustibili fosili. Astfel, compania nu foloseste pacura sau gaze naturale, ci foloseste pentru incazirea acestora deseuri sau electricitate din surse regenerabile. 
 
Directorul general Frans Muller a declarat ca grupul Ahold se afla si el in cautare de modalitati pentru reducerea consumului de energie. "Nu am luat nicio decizie cu privire la programul de functionare dar ne uitam cu mai multa atentie la consumul de energie", a spus Frans Muller.
 
In ceea ce priveste economisirea gazelor naturale, grupul a introdus o serie de programe in aceasta directie, inclusiv un program care va functiona in intregime pe energie sustenabila incepand cu anul 2023, in toate magazinele Albert Heijn.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: retailenergie regenerabilaconsum energie electricaenergie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]