Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu. Ce factori de risc exista in 2021 pentru firme

de Florin Amariei 19 Ian. 2021 1838
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un nou studiu releva ce factori de risc exista in 2021 pentru firme si care sunt noile lucruri de avut in vedere pentru ca aceste urmatoare 11 luni sa fie acoperitedin orice punct de vedere.

La nivel global, in 2021 pandemia COVID-19 reprezinta amenintarea numarul 1 in 16 tari si se afla printre cele mai mari trei riscuri de pe toate continentele si in 35 tari din cele 38 analizate de Allianz. In acest context, Japonia, Coreea de Sud si Ghana sunt singurele tari in care pandemia nu se regaseste in top 3 riscuri pentru companii.
 
Deteriorarea conditiilor de piata (locul 4, plus 19%) urca in topul riscurilor din 2021, reflectand astfel asteptarile privind cresterea numarului de insolvente ca urmare a pandemiei.
 
Din datele Euler Hermes, companie specializata in asigurari de credit comercial, varful insolventelor este asteptat in 2021, iar indicele global de insolventa ar putea atinge un nivel record si o crestere de 35% pana la sfarsitul acestui an, cu majorari maxime asteptate in SUA, Brazilia, China si principalele tari europene.
 
Totodata, COVID-19 va stimula probabil o perioada de inovatie, va accelera adoptarea tehnologiei, disparitia modelelor traditionale de business si aparitia unor noi competitori. Riscurile din sfera macroeconomica (#8, plus 13%) si riscurile politice (#10, plus 11%) s-au intensificat, de asemenea, in 2021, ca o consecinta a pandemiei.
 
La nivel global, schimbarile legislative si de reglementare, dezastrele naturale, incendiile/exploziile si schimbarile climatice sunt riscurile care au trecut in plan secund, ca efect al directionarii atentiei pe limitarea impactului COVID-19.
 
Cat priveste situatia din Europa Centrala si de Est, modificarile legislative raman o ingrijorare reala pentru companii, situandu-se in topul primelor trei riscuri in tari precum: Romania, Polonia, Bulgaria sau Ungaria. De altfel, in tara noastra, pe podiumul riscurilor corporate gasim: pandemia, intreruperea activitatii si impredictibilitatea legislativa.
 
La nivel general, circa 59% dintre participantii la studiul Allianz au declarat ca pandemia este principala cauza a intreruperii activitatii in acest an, urmata de incidentele cibernetice (46%), catastrofele naturale si incendiile/exploziile (aproximativ 30%, fiecare).
 
"Imbunatatirea managementului continuitatii este principala actiune a companiilor (62%), urmata de dezvoltarea unei retele de furnizori alternativi sau multipli (45%), investitiile in lanturile de business digital (32%) si selectia mai buna a furnizorilor (31%), potrivit participantilor la Allianz Risk Barometer 2021. Analizele AGCS arata ca multe companii au realizat in pandemie ca planurile de continuare a activitatii sunt cu mult depasite de noutatea crizei. Planificarea continuitatii trebuie sa devina holistica, mai functionala si mai dinamica. In plus, este necesara o monitorizare si o masurare a impactului scenariilor de pierdere extrema, actualizare si testare constanta", sustin realizatorii cercetarii.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: studiufactori de risc2021firme

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Nume de firme. Cum sa alegi denumirea perfecta pentru firma ta

de Bianca Tila
12 Mai 2023
In demararea unei afaceri, antreprenorul trebuie sa ia in calcul faptul ca potentialii parteneri se intalnesc prima data cu numele firmei. In acest...

Descrierea planului de afaceri cu pesti. Misiunea firmei

de Idei de afaceri
22 Feb 2023
O scurta prezentare a firmei dumneavoastra va cuprinde misiunea si obiectivele de afaceri ale firmei; descrierea firmei din punct de vedere juridic;...

Studiu. Schimbarea s-a produs! Tinerii aleg acum si domenii tehnice

de Florin Amariei
26 Nov 2021
Un nou studiu releva date incurajatoare pentru piata muncii. Schimbarea mult asteptata s-a produs! Tinerii spun ca acum aleg domenii tehnice pentru...

Forumul Economic Mondial, amanat pentru 2021

de Florin Amariei
28 Aug 2020
Forumul Economic Mondial de la Davos a fost amanat pentru 2021. Reuniunea, care initial ar fi trebuit sa aiba loc in luna ianuarie, va fi...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]