Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Unilever incepe implentarea saptamanii de lucru de 4 zile

de Florin Amariei 09 Dec. 2020 1968
4.25 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Unilever incepe in Noua Zeelanda implementarea saptamanii de lucru de 4 zile. Salariile tuturor angajatilor nu vor fi afectate de aceasta masura.

Concernul global Unilever anunta ca incepe implementarea saptamanii de lucru de 4 zile in Noua Zeelanda. De-a lungul testarii initiativei salariile tuturor angajatilor nu vor fi afectate deloc de aceasta masura. 
 
Testarea presupune modificarea programului normal de munca pentru toti cei 81 de angajati ai Unilever din tara asiatica. Cei care nu vor sa participe, insa, pot sa refuze includerea in aceasta initiativa.
 
Saptamana de lucru de patru zile va fi pastrata timp de un an, dupa care se va decide daca aceasta functioneaza si nu afecteaza productivitatea.
 
Directorul Unilever Noua Zeelanda, Nick Bangs, spune ca tinta este sa se schimbe modul in care munca este facuta in cadrul companiei, nu sa se aglomereze sau prelungeasca orele pe care le presupun zilele de luni pana joi. 
 
Unilever a anuntat ca dupa aceste 12 luni va analiza efectul schimbarii si, in cazul in care se constata imbunatatiri, va incepe extindere saptamanii de lucru de 4 zile la nivel global.
 
"Este un experiment. Nu ne-am asumat sub nicio forma faptul ca vom transpune acest lucru mai tarziu de 2021 sau in afara Noii Zeelande. Suntem, insa, convinsi de faptul ca vom avea ce sa invatam din aceasta decizie si ne va ajuta sa le oferim angajatilor nostri conditii de munca imbunatatite considerabil", a explicat compania.
 
Unilever nu are fabrici in Noua Zeelenda. Toti angajatii se ocupa de vanzari, marketing si distributie.
 
Nu e pentru prima data cand saptamana de lucru de 4 zile ajunge in prim-plan. Aceasta este sustinuta de mai multe ONG-uri, dar entitatile private nu par inca a fi pregatite pentru a tranzita catre aceasta.
 
In Romania s-a incercat la un moment dat introducerea saptamanii de lucru de 38 de ore, dar ideea de a munci numai 6 ore vinerea nu a ajuns in Codul muncii.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: unileversaptamana de lucru de 4 zilenoua zeelandaunilever munca 4 zile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]