Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Variante de amenajari in diferite incaperi ale afacerii

de Idei de afaceri 11 Ian. 2023 374
Variante de amenajari in diferite incaperi ale afacerii
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In momentul in care afacerea ta are un sediu trebuie sa-l amenajezi conform domeniului si activitatii angajatiilor. In acest sens, cei ce vin zilnic la birou trebuie sa se simta bine si dornici de munca.

Baia

 
In baie se pot realiza pereti de mascare a instalatiilor sanitare montate in afara peretilor, pentru a se evita spargeri in peretii masivi. Peretele se poate realiza pana la nivelul tavanului sau la inaltimi diferite, caz in care peretele poate fi exploatat util, prin montarea unor suporturi sau compartimentari, sau poate fi amenajat estetic, cu spoturi luminoase sau alte elemente decorative.
 
Peretii din gips-carton din baie se acopera cu faianta sau alte materiale impermeabile. Pentru ca obiectele sanitare sunt foarte grele, structura de rezisten ta a peretelui se realizeaza din profile sudate complet, din zinc. Tevile de apa rece trebuie izolate complet, pentru a se evita formarea de condens. De asemenea, se recomand a ca ambele fete interioare ale peretilor sa fie izolate fonic cu fibre minerale.
 

Bucataria

 
Zona de bucatarie se poate amenaja elegant cu o bolta in forma de semicerc sau dreptunghi, suspendata intre tavan si zidurile laterale, construita din gips-carton. 
 
Acest semi-zid, nu mai mare de 20-30 de cm, se poate colora intr-o nuanta mai intensa decat cea a peretilor, pentru a-l scoate in evidenta, sau intr-o culoare de contrast, daca incaperea are cel putin doua culori.
 
Cand camera este suficient de inalta, pe zidul suspendat gen bolta se pot insera cateva sertare deschise, in forma de cub sau alte forme geometrice, in care se pot aseza cani, vaze de flori sau alte obiecte de decor. La boltile amenajate inspre balcon sau spre un alt geam se pot amplasa carlige sau alte elemente care ajuta la amplasarea unor ghivece suspendate cu plante sau pentru alte elemente de decor suspendate.
 
De exemplu, formele mai complicate si rotunjite, precum un plafon dublu care ascunde sursele de lumina (scafa) in forma de semicerc este mult mai costisitor dec at o forma simpla, dreptunghiulara.
 

Scari interioare

 
Scarile interioare din gips-carton sunt mai rar folosite, din cauza rezisten tei reduse a materialului, insa exista posibilitatea intaririi structurii de rezistenta pentru a putea fi folosite.
 
Acest material este indicat pentru construirea unor scari mici, cu putine trepte, pentru uz mai rar si mai mult cu functie decorativa.
 
Astfel, se pot construi scari din gips-carton rezistent la umezeala, pentru accesul in cada de baie sau pentru a face legatura intre doua sau mai multe niveluri ale unui pardosele. Atat scarile din fier, lemn sau beton, cat si cele din gips-carton trebuie realizate respectand normele obligatorii de siguranta prevazute in legislatia locativa.
 
Astfel, treapta trebuie sa aiba minimum 25 cm latime si maximum 17 cm inaltime, astfel incat talpa piciorului sa cada in intregime pe suprafata ei.
 

Alte amenajari din gips-carton

 
Din gips-carton se mai pot realiza mici biblioteci, in locuri in care mobila ar fi practic imposibil de asezat, precum unghiurile incaperii, colturile si portiunile de pereti ramase libere. O varianta la moda consta in amenajarea unor spatii gen biblioteca suspendate.
 
Se mai pot construi incaperi gen dressing-room, pentru sediile firmelor sau in casele tip vila, adica o camera mica fara dulapuri, peretii din gips-carton fiind amenajati de jur-imprejur cu spatii in care se asaza hainele, pantofii si alte obiecte de imbracaminte.
 
Din gips-carton se pot construi si mici podiumuri sau piedestaluri cu una sau mai multe scari, intr-un colt sau intr-o portiune libera a camerei, care evidentiaza obiectul asezat pe ele, o masuta, o statuie, o vaza cu flori sau un obiect electrocasnic.
 
Stalpii ornamentali realizati din gips-carton se folosesc cu efecte spectaculoase in cazul spatiilor mai largi. Ei pot fi ornamentati cu spoturi luminoase si arcade pe care se pot aseza diferite obiecte utile sau de artizanat.
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: amenajari interioareincaperi afaceredesign afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]