Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Viorica Dancila isi doreste o colaborare permanenta cu antreprenorii

de Ideideafaceri.ro 25 Iul. 2019 3135
2.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

La lansarea Cartei Albe a IMM-urilor, premierul Viorica Dancila a declarat ca isi doreste o colaborare permanenta cu antreprenorii, intrucat "politice publice implementate de Guvern nu pot fi eficiente in lipsa" acesteia.

"Lansarea lucrarii Carta Alba a IMM-urilor din Romania este un bun prilej sa ne intalnim si sa mentinem dialogul intre Guvern si reprezentantii mediului privat. Politicile publice implementate de Guvern nu pot fi eficiente in lipsa unei colaborari permanente cu patronatele si anteprenorii, indiferent de originea capitalului, romanesc sau strain. Un dialog constant este necesar pentru ajustarea acestor politici, pentru ca obiectivele noastre sunt comune: o economie bazata pe cunoastere, orientarea spre exporturi cu valoare adaugata mare si reducerea decalajelor fata de statele dezvoltate din Uniunea Europeana. Din punctul de vedere al actiunii guvernamentale, am reusit sa contribuim la crearea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii, pentru sprijinirea afacerilor", a sustinut Dancila, la evenimentul organizat de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii.
 
Prim-ministrul a adaugat ca Executivul a facut progrese "majore" in reducerea birocratiei, un exemplu fiind aplicarea Legii prevenirii, "care echilibreaza relatia dintre contribuabili si institutiile cu atributii de control, eliminand posibilele abuzuri".
 
"Bineinteles ca mai sunt multe lucruri de facut si sper ca pe viitor sa putem depasi aceste obstacole impreuna", a spus Dancila.
 
Potrivit sefei Executivului, tot pentru incurajarea investitiilor private, la nivelul Guvernului, vor fi adoptate noi masuri pentru simplificarea si imbunatatirea procedurilor, astfel incat investitorii sa poata accesa mai usor doua scheme de ajutor de stat pentru proiecte cu impact major in economie si pentru cele destinate dezvoltarii regionale.
 
"Sunt masuri ce raspund nevoilor din economia reala, incurajeaza competitivitatea si crearea de noi locuri de munca bine platite pentru angajati cu inalta calificare. (...) De asemenea, facem progrese in procesul de digitalizare a serviciilor publice, prin proiecte finantate de la buget si din fonduri europene. Guvernul continua finantarea programelor de tip Start-Up Nation si de incurajare a exporturilor. Economia Romaniei are nevoie de o clasa activa de antreprenori, care pot aduce inovare si competitivitate. Programul Start-Up Nation a reusit sa scrie o poveste de succes - tinerii din Romania vad ca exista modele viabile, iar numarul celor care vor sa devina antreprenori creste constant", a sustinut Viorica Dancila.
 
Premierul a completat ca un obiectiv al Guvernului este cresterea exporturilor catre economii puternice.
 
"In mandatul de prim-ministru, am avut o serie de actiuni de diplomatie economica in Zona Golfului. Obiectivul Guvernului este cresterea exporturilor Romaniei catre economii puternice, in care exista cerere pentru servicii si produse de calitate. De aceea, consider ca trebuie sa ne indreptam atentia catre pietele emergente din Magreb, Orientul Mijlociu si estul Asiei, zone in care marjele de profit sunt mai mari decat pe pietele mature si in care brandul Romaniei este cunoscut din anii '80. In aceeasi idee, politicile comerciale ale Uniunii Europene, la care Romania a contribuit decisiv in primul semestru al acestui an, aduc oportunitati majore de export si pe alte piete de anvergura. Intrarea in vigoare a acordurilor de comert liber ne plaseaza intr-o pozitie favorabila pentru a dezvolta exporturile Romaniei, prin avantajele competitive si prin promovarea de produse de calitate cu indicatie geografica protejata. Pentru ca economia Romaniei sa beneficieze de astfel de deschideri, este nevoie de o actiune curajoasa a companiilor private, a asociatiilor patronale si a camerelor de comert", a transmis Dancila.
 
Conform prim-ministrului, ratele de crestere a Produsului Intern Brut reprezinta in sine un imbold pentru dezvoltarea mediului privat.
 
"Executivul se concentreaza pe mentinerea unei cresteri economice puternice si sustenabile, cu atentie sporita pentru pastrarea echilibrelor macroeconomice", a mai declarat premierul.


Tags: viorica dancilaantreprenoricolaborare permanentacartea alba a imm-urilor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Carti de business. Recomandarile antreprenorilor de top pentru 2023

de Bianca Tila
22 Iun 2023
Lumea afacerilor este int-o continua miscare, iar informatiile se schimba intr-un ritm accelerat. Startegiile de marketing, managementul echipei si...

Greselile marilor antreprenori

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Cand iti asumi un risc, esti predispus greselilor. De fapt, cei mai de succes oameni au esuat in mod repetat, pana cand au gasit solutia salvatoare....

Secretele antreprenorilor care o duc bine in perioada de criza

de Idei de afaceri
19 Oct 2022
Multe afaceri dispar, unele supravietuiesc si altele chiar prospera in situatiile economice precare. Cum este posibil sa o duci mai bine cand altii...

70% din antreprenori, tematori cu privire la valul trei al pandemiei

de Florin Amariei
27 Ian 2021
Un nou barometru releva faptul ca aproximativ 70% din antreprenorii prezenti in Romania sunt tematori cu privire la valul trei al pandemiei....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]