Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa angajezi un profesionist de calitate? Iata ce intrebari sa ii pui la interview!

de Maria Nicutar 21 Dec. 2012 2614
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cu totii vrem sa angajam oameni de calitate pentru ca nimeni nu vrea sa aiba de-a face cu o rata mare de fluctuatie de personal. Stim cu totii faptul ca angajatii nostri reprezinta sursa puternice de absorbtie de capital, timp si energie, astfel ca, in timp, acestia reusesc sa atraga din partea angajatorilor investitii extrem de ridicate.

In acest context, angajatii trebuie alesi cu mare atentie. Nu vrem sa aducem un mar stricat in cosul cu mere bune si nu vrem sa lasam oameni neprofesionisti sa ne strice cultura organizationala pe care am cladit-o cu atat de multe eforturi.

Iata, pentru cei care inca mai cauta profesionisti de calitate, cele 3 intrebari esential de adresat:

1. De ce te afli aici?


Iata o intrebare pe care prea putini angajatori ar adresa-o unui candidat. Ce ne intereseaza cel mai mult este faptul ca o intrebare cat se poate de vaga va scoate la iveala cele mai tari raspunsuri. Multi vor incepe sa discute despre fostul loc de munca si nemultumirile afiliate. Altii vor spune ca au nevoie de bani si altii vor spune ca vaneaza aceasta pozitie de mult timp, din pasiune pentru specializarea sa si datorita companiei pentru care detine respect si admiratie.

2. Unde te vezi peste 20 de ani?

Daca ne intrebam candidatii unde se vad peste un an, probabil ca vor da un raspuns care sa ne convina cat mai mult, care sa "dea bine" langa CV-ul pe care il avem in fata ochilor. In schimb, daca le dam la dispozitie o marja lunga de timp, canditatii vor considera ca detin cea mai mare libertate sa spuna adevarul complet. Vor spune ca isi doresc sa ajunga patroni de multinationala, vor spune ca isi doresc o mica afacere sau ca isi doresc o familie cu multi copii. Fiecare raspuns va spune ce directie clara, ce viziune il calauzeste pe candidatul vostru.


3. Ce ai vrea sa schimbi la tine daca un duh magic te-ar putea ajuta?

Iata inca o intrebare pe care multi angajatori nu ar adresa-o. De ce ar trebui sa o punem candidatilor nostri? Simplu! Orice intrebare cu tenta "jucausa" ii va transpune pe candidati inr-o mica lume a fanteziilor si multi isi vor lua libertatea sa fie la fel de "jucausi" si sa spuna ce au pe suflet, fara aceleasi retineri pe care le-ar avea, in mod real, cand le adresam o intrebare cu tenta profesionala.



Mult succes si spor la recrutarea celor mai tari profesionisti!



sursa foto: www.sxc.hu



Tags: intrebari interviewintrebari pentru interviewfluctuatie de personal

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]