Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A inceput o afacere pe cont propriu dupa ce a fost concediata in 2010

de Marinache Horia Cristian 29 Oct. 2015 20741
3.45 din 22 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Willemien Rust (42 ani), din oraselul irlandez Donard, fosta arhitecta la o multinationala, si-a transformat garajul casei intr-o fabricuta de nougat. Nougat, tradus la noi "nuga", este o compozitie alba, realizata din miere, albusuri de ou, unt de cacao cu adaos de nuci sau alune, taiate bucati mari, desigur in functie de reteta folosita.

„Intotdeauna mi-a placut sa gatesc pentru familie. Am incercat sa deschid o brutarie, dar fiecare a doua femeie care stie sa coaca painea din Irlanda a deschis o brutarie. De asemenea, foarte multa lume face gemuri, chutney, prajituri, ciocolata.

Pe de alta parte, nimeni nu face nougat in Irlanda, deci era o oportunitate”, a sustinut Willemien,. Antreprenoarea este originara din Africa de Sud, de unde provine si reteta de nougat pe care o gatea pentru familie la ocazii speciale.

Pe langa faptul ca si-a urmat o pasiune, mica afacere ii oferea antreprenoarei posibilitatea sa petreaca mai mult timp cu familia, in special cu cei doi copii ai ei.

In 2011, Willemien a inceput sa vanda nougat la diferite targuri regionale. „Lucrurile au mers bine pana in luna ianuarie a anului urmator cand targurile sunt moarte, pentru ca toata lumea e la dieta.

Atunci am decis ca vreau sa transform mica mea pasiune in afacere”!

Persoanele care vor sa-si deschisa o afacere in Irlanda beneficiaza de ajutorul unui birou guvernamental pentru afaceri locale (Local Enterprise Office- LEO), care ofera consultanta, dar si finantare.

S-a orientat catre aceasta institutie deoarece banca nu i-a dat credit. „Am inceput un curs de afaceri gratuit la LEO care a durat trei luni. Apoi am aplicat pentru un grant.”
Sursa: adev.ro

Cum obtii pana la  25.000 de euro pentru afacerea ta, chiar daca nu ai garantii?

Vrei si tu sa incepi o afacere, dar nu ai bani si nicio banca nu te imprumuta? Afla ca poti obtine o finantare de pana la 25.000 de euro, garantata de Comisia Europeana si de Fondul de Investitii European, asa cum a obtinut si antreprenoarea a carei poveste ai citit-o.

Detalii, aici: Credite cu garantii europene si pentru micro-firmele romanesti.






Tags: afacereafacerimica afacerenougatnugacreditecredite fara garantii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.45 din 5 - 22 voturi.

Articole conexe

Ai curaj sa devii o mamica-antreprenor? Ce afaceri poti sa incepi

de Stanciu Ioana
24 Apr 2017
Tot mai multe femei, care au o cariera de cel putin 5 ani ca angajat si o sisteaza in timpul sarcinii, atunci cand vor relua activitatea...

4 afaceri simple pentru femei: ce idee te tenteaza?

de Marinache Paula
11 Sep 2020
Din ce in ce mai multe femei vor sa isi deschida propria afacere, din dorinta de a avea un program flexibil, independenta financiara si de a petrece...

7 lucruri pe care o femeie antreprenor trebuie sa pastreze in minte cand incepe propria afacere

de Andreescu Sorin
18 Mar 2016
O femeie antreprenor, care de cele mai multe ori este si mama, trebuie sa pastreze urmatoarele lucruri in minte cand isi incepe propria afacere: 1....

Dupa cateva interviuri de angajare esuate si-a demarat propria afacere investind 1.000 de dolari

de Idei de afaceri
19 Iun 2015
O americanca, insarcinata in luna a cincea, in urma mai multor interviuri de angajare esuate, s-a decis sa-si deschida propria afacere. A investit...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]