Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anne Sweeney aduce Walt Disney pe culmile succesului

de Matei Antonescu 10 Iul. 2011 3049
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Anne Sweeney s-a nascut pe data de 4 noiembrie, 1958 si este co-presedintele retelei Disney Media si presedintele grupului de televiziune Disney-ABC, care ofera emisiuni de divertisment, stiri si programe de televiziune pentru copii. Sweeney s-a nascut in Kingston, New York si a absolvit colegiul New Rochelle si Universitatea Harvard.

In 2005, Sweeney a condus intreaga industrie a divertismentului destinat copiilor care noi ere digitale. Disney/grupul de televiziune ABC  a devenit prima companie media care si-a pus continutul mediatic pe noi platforme. Grupul a fost primul care a oferit iTunes, episoade vizibile in mediul online si o aplicatie pentru iPad.

Sweeney a reusit cu mare succes sa aduca grupul mediatic in lumina reflectoarelor si sa combine continut de calitate superioara cu strategiile de extindere pe mai multe canale online.

Din octombrie 2000 pana in aprilie 2004, Sweeney este presedintele grupului ABC si sub conducerea ei s-au lansat mai multe canale de televiziune destinate celor mici, canale care au inregistrat un nivel urias al popularitatii.

In 1993, femeia de afaceri a fost directorul executiv al retelei FX Networks si a continuat pana in 1996, cand s-a alaturat companiei Walt Disney. Inainte de acestea, Sweeney si-a petrecut 12 ani alaturi de compania de televiziune Nickelodeon/Nick at Nite unde a ocupat mai multe pozitii executive.

De-a lungul carierei sale, Anne Sweeney a fost numita in repetate randuri drept cea mai puternica femeie de afaceri din industria divertismentului, una dintre cele mai puternice 50 de femei de afaceri din lume de catre publicatia Fortune, una dintre cele mai puternice 100 de femei de afaceri din lume de catre publicatia Forbes. De asemenea a primit numeroase premii pentru actiunile intreprinse in lumea divertismentului, retelelor mediative si a televiziunii.

Sweeney are si doi copii, dintre care unul sufera de o afectiune care partine formelor autismului. Femeia de afaceri reuseste sa isi separe viata profesionala de cea de familie, avand grija sa nu neglijeze pe nici una dintre cele doua.

Femeia de afaceri a inceput de jos si nu a avut parte de increderea celor apropiata, care nu ar fi crezut ca va reusi sa ajunga atat de sus in viata sa profesionala. Cu toate acestea, Anne Sweeney a dat dovada de perseverenta si spirit de leader si a dovedit tuturor de ce sunt in stare femeile cu visuri mari.




Tags: anne sweeneywalt disney chairmanfemei de afacerifemeie de afacerifemei de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]