Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Antreprenoarele si depresia

de Maria Nicutar 11 Iun. 2011 3737
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca discutam de prejudecatile multor barbati la adresa femeilor de afaceri, trebuie sa deschidem un topic care merita cel putin 50 de pagini. Inca ne mai confruntam cu pareri negative, cu priviri menite sa ne descurajeze sau cu actiuni care ne deturneaza afacerile. Acesti factori favorizeaza aparitia starilor de depresie in randul femeilor.

Nu voi trata in acest articol motivele pentru care nu ni se acorda incredere, sau pentru care suntem numite "sexul slab", ci motivele pentru care trebuie sa ne continuam drumul ales si modalitatile prin care sa reusim cel mai bine.

Depresia antreprenoarelor la inceput de drum vine din problemele care apar in mod normal de-a lungul unei afaceri. Fie ca nu s-au prezis anumite probleme sau riscuri aferente, sau poate nu s-a alocat un fond de capital destinat cheltuielilor neprevazute, rezultatul final este aparitia unei stari de insatisfactie, de discomfort, tensiune si stres.
Toate converg catre depresie daca nu detinem capacitatea de a ne controla actiunile si gandirea.

Regula primara in orice afacere este ca nu toate sunt de success si ca nici una nu aduce profit fara efort si fara probleme. Acestea sunt naturale si vin in ajutorul antreprenorilor. Problemele care apar sunt semne ca nu ne-am pozitionat pe drumul corect, ca trebuie sa schimbam ceva si ne arata directia in care sa aducem imbunatatiri.

Expertii  recomanda pasii mici in orice afacere, deoarece aduc stabilitate si succes pe termen lung. In acest fel va puteti dezvolta in ritmul propriu si puteti actiona cu mai multa precautie.

Critica din partea rudelor sau prietenilor nu este intotdeauna negativa. Profitati de criticile constructive pentru a va imbunatati afacerea. In cazul in care se dovedeste ca aveti de-a face cu o critica de natura negativa si care nu este menita sa va aduca un plus de cunostinte sau sa va motiveze, este cazul sa luati putina distanta de persoana respectiva.

Fie ca este vorba de sotul dvs sau doar de un prieten, rupeti orice discutie de natura profesionala cu acesta si concentrati-va pe conversatii diferite.

Nu lasati parerile altora sa va faca sa renuntati. Amintiti-va scopul primar si misiunea pe care v-ati luat-o asupra dvs cand ati pasit in lumea afacerilor. Nu permiteti nimanui sa va spuna ca nu sunteti in stare sa cresteii o afacere si concentrati-va pe munca si pe dezvoltarea dvs profesionala. Si nu uitati ca depresia nu se rezolva prin utilizarea medicamentelor ci prin atitudinea pozitiva si optimista in orice circumstante.




Tags: antreprenoaredepresia antreprenoarelor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

3 antreprenoare care ne-au inspirat in 2013!

de Adela Simonescu
29 Dec 2013
Suntem multe, extrem de multe, mai multe decat va puteti imagina. Cu toate ca in urma cu cativa ani, era total anapoda sa incepi o afacere, femeie...

Mame antreprenoare: 2 idei de afaceri de pus in practica acasa!

de Adela Simonescu
18 Dec 2012
Mamele sunt cunoscute ca fiind unele dintre cele mai blajine fiinte. Copiii ne schimba in mod radical si nimeni nu se poate plange de modificarile...

Afaceri profitabile pentru mamele antreprenoare, in 5 intrebari esentiale!

de Ilinca Dobrescu
12 Feb 2012
Afacerile profitabile se nasc din munca si din efort, creativitate si adaptabilitate la conditiile economice prezente, din originalitate si inovatie,...

Interviu cu Olivia Podobea - Antreprenoare, trainer pentru copii si mama

de Zenobia Badescu
28 Sep 2011
Din punctul de vedere al dnei Podobea, director „Solve&Perform” si trainer, piata de training pentru copiii din Romania este la inceput. Chiar...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]