Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai bune sfaturi pentru mamele antreprenoare

de Adela Simonescu 02 Iul. 2011 3460
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fie ca sunteti mama singura sau nu, imbinarea vietii profesionale cu cea de mama poate fi foarte dificila daca nu detineti abilitatea de a va organiza biroul si casa. Trebuie sa dati atentie fiecarui copil, indiferent de varsta sa, fiecarui detaliu la locul de munca sau de acasa. Este extenuant uneori sa privesti in marea de probleme care apar, dar exista solutii.

1.    Mamele ocupate care detin o afacere personala sau sunt angajate isi pot organiza cel mai bine timpul cu o zi sau chiar cu o saptamana inainte. Folositi agende, calendare, chart-uri in Excel si orice alte instrumente considerati ca v-ar ajuta.

2.    Ordonati-va problemele care trebuie rezolvate in ordinea prioritatilor si nu in ordinea in care apar. Prioritizarea este cheia esentiala catre succesul oricarei situatii ce necesita gestiune.

3.    Stabiliti o rutina pentru copii. Un program habitual ii va organiza si pe cei mici si pe dvs si va va da un plus de timp pentru administrarea afacerilor personale.

4.    Cooptati rude, prieteni, vecini in care aveti deplina incredere pentru a va aduce copiii de la gradinita sau de la scoala, pentru a va ajuta cu treburile din casa sau cu mici reparatii. Intotdeauna este bine sa aveti la cine sa apelati in momente dificile in care nu puteti sa va impartiti in 2 parti in acelasi timp.

5.    Stabiliti-va teluri realiste. Cea mai mare greseala pentru mamele antreprenoare este de a-si face planuri mult peste masurile lor. Dezamagirea de a nu-si indeplini scopurile naste sentimente profunde de stres si frustrare.

6.    Investiti bani in gradinitele sau scolile unde va veti inscrie copiii. Cea mai buna solutie pentru mamele care se simt vinovate ca isi lasa copiii pe mana institutiilor de ingrijire este sa alegeti pe cea mai buna dintre cele mai bune. Veti fi mai lipsita de griji, de indoieli si veti putea sa va conduceti afacerile cu un nivel mai ridicat de performanta si eficienta.

7.    Cea mai importanta regula pe care trebuie sa o respectati  este sa acordati atentie celor mici, indiferent de situatie. Cand purtati o discutie importanta, in loc sa parasiti camera si sa va lasati copilul nesupravegheat, puteti sa ii distrageti atentia cu un obiect nou, sa ii dati ceva de facut langa dvs.

De asemenea, trebuie sa respectati orele de munca si sa le pastrati pe cele dedicate pentru viata de familie pentru familie. Nu scurtati aceste perioade pentru a nu va da peste cap intreaga viata profesionala si aratati-va sentimentele de iubire si de afectiune cu orice ocazie, cat de mica sau de neinsemnata vi s-ar parea.




Tags: mame antreprenoareafaceri mameviata profesionala mame

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Mame antreprenoare: 2 idei de afaceri de pus in practica acasa!

de Adela Simonescu
18 Dec 2012
Mamele sunt cunoscute ca fiind unele dintre cele mai blajine fiinte. Copiii ne schimba in mod radical si nimeni nu se poate plange de modificarile...

Miscari strategice pentru mame antreprenoare ocupate

de Maria Nicutar
19 Sep 2011
Afacerile se demareaza si apoi trebuie sa creasca, trebuie sa se dezvolte, sa functioneze corect la orice pas si in orice moment, chiar si cand avem...

Mame antreprenoare de succes - Carol Bartz si Yahoo

de Adela Simonescu
04 Iul 2011
Carol Bartz este CEO-ul grupului Yahoo. Este mama a trei copii si a inceput de jos pana a-si cladi o cariera de succes in industria tehnologiei si...

Mame antreprenoare de succes: Anita Roddick si The Body Shop

de Maria Nicutar
19 Iun 2011
Majoritatea femeilor au auzit de acest lant de magazine. Le cunoastem datorita liniei de produse naturale si cu grija pentru mediul inconjurator....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]