Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce mamele casnice nu reusesc intotdeauna sa porneasca afaceri!

de Maria Nicutar 04 Nov. 2012 15572
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Mamele casnice ne-au castigat interesul de foarte multe ori si totul pare sa prinda noi perspective. Ne adresam unei audiente-tinta majore, unor femei cu abilitati, calitati si competente de neignorat. Mamele casnice sunt unele dintre cele mai potrivite persoane pentru demararea unei afaceri si totul se datoreaza faptului ca orice persoana capabila sa creasca un copil este gata sa creasca si o afacere!

In mod real, mergem pe premisa conform careia, daca esti in stare sa schimbi un scutec, sa incalzesti biberonul cu lapte, sa invarti intr-o oala cu supa si sa canti un cantec haios pentru cei mic in acelasi timp, ei bine, esti gata si pentru o afacere, fie ea mica, medie sau extrem de complexa.

La modul cel mai serios, numeroase mame casnice au sanse mari sa isi demareze afaceri personale, insa exista cateva obstacole principale care le stau in cale:


1. Frica de esec.
Tuturor ne este teama sa esuam, insa sa ne gandim bine ce s-ar intampla daca nu am mai incerca niciodata. Anii ar trece si cu timpul regretele s-ar mari din ce in ce mai mult. Am ajunge sa regretam ca nu am incercat niciodata sa riscam bani, timp si energie pentru a incepe o afacere cu beneficii numeroase.

2. Programul de lucru nu este unul realist. Avem nevoie de un prgram de lucru realist, mai presus de orice. Stabiliti-va obiectivele si prioritatile si clarificati necesitatea de efort care sa va aduca de la idee de afacere la afacere profitabila. Atentie, exista numeroase afaceri ce se pot conduce cu un program de doar 2-3 ore de lucru zilnic.

3. Lipsa de organizare. In aceeasi masura avem nevoie de organizare de top. Trebuie sa fiti ordonate, organizate, calculate pana in cel mai mic detaliu. Cand este ziua de intalnire cu furnizorii? Cu cine il veti lasa pe cel mic? Cine poate sa va ajute? Unde sunt listele cu materii prime necesare? Cine se ocupa de ce anume in aceasta afacere si in viata dvs personala?

4. Lipsa ajutoarelor in cresterea copiilor. Am ajuns si la punctul sensibil pentru numeroase mame. Multe sunt cele care nu au la indemana pe nimeni care sa le ajute cu ingrijirea celor mici si atunci toate eforturile le revin lor. Cu toate acestea, ne asiguram ca am cerut ajutorul rudelor si prietenelor noastre, vecinelor si cunostintelor in care avem cea mai mare incredere. Poate ca nu ne vor ajuta cu ingrijirea si supravegherea celor mici, insa ne pot ajuta cu efectuarea cumparaturilor, reparatii minore in casa, mutatul mobilei si nu numai. Toate aceste sarcini ne rapesc timp valoros.

5. Prejudecatile. Da, multe mame inca mai cred ca o mama adevarata este doar aceea care se ocupa in mod exclusiv de educatia celui mic. De aceea multe mame doresc sa isi aiba micutii in supraveghere pana cand vor fi gata de scoala. Cu toate acestea, in prezent, mamele pot fi si carieriste de succes, si afaceriste, indiferent ce spun rudele sau vecinii, cunostintele sau prietenii.


Mult succes!


sursa foto: www.sxc.hu



Tags: mame casniceafaceri mame casnicemame antreprenoaremame afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Mame antreprenoare: 2 idei de afaceri de pus in practica acasa!

de Adela Simonescu
18 Dec 2012
Mamele sunt cunoscute ca fiind unele dintre cele mai blajine fiinte. Copiii ne schimba in mod radical si nimeni nu se poate plange de modificarile...

Idei de afaceri pentru mame casnice? Iata 4!

de Ilinca Dobrescu
21 Apr 2012
Idei de afaceri potrivite pentru mamele casnice sunt numeroase si este si normal. Mamele casnice cauta in permanenta sa isi valorifice timpul pe care...

Avantajele afacerilor acasa, pentru mame casnice!

de Ilinca Dobrescu
18 Mar 2012
Mamele casnice au la dispozitie sansa de a deveni si femei de afaceri. Acest lucru este cat se poate de real si lucrurile pot lua o turnura extrem de...

6 idei de afaceri pentru mame casnice, in 2012!

de Adela Simonescu
26 Feb 2012
Ideile de afaceri pot fi valorificate, cu maxima usurinta, si de catre mamele casnice. Stim ca nu avem mult timp la dispozitie cand suntem mame si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]