Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Irene Rosenfeld - Femeia care a transformat Kraft Foods in succes

de Ilinca Dobrescu 10 Iul. 2011 7671
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Irene Rosenfeld castiga in 2009 $26.3 milioane iar acest fapt a adus-o in topul celor mai bine platite femei, dupa Carol Bartz, CEO al Yahoo!. Femeia de afaceri si mama grijulie, Irene Rosenfeld s-a remarcat ca un caracter puternic si de neoprit, implicata in cele mai tensionate strategii de actiune pentru Kraft Foods, un spirit tanar si imbatabil.

In momentul cand Rosenfeld a anuntat ca doreste sa preia celebra companie britanica Cadbury, care produce bomboane de inalta calitate, Warren Buffett care detinea 9.4% din actiunile Kraft  a afirmat ca este o actiune „stupida”. Rosenfeld nu s-a lasat convinsa si a demarat actiunea de achizitionare. Warren si-a vandut actiunile de la Kraft si compania a incasat nu mai putin de $12.3 miliarde, cu o crestere de profituri de mai bine de 25.3% de pe urma achizitiei. A fost o decizie dificila, dar femeia de afaceri s-a dovedit un caracter puternic si cu o intuitie de miliarde de dolari.

Irene Blecker Rosenfeld s-a nascut pe 3 mai, 1953 si este in prezent directorul executiv al Kraft Foods. Aceasta este o companie de care am auzit si noi foarte des si stim ca au multe produse si linii separate de productie de top.

Rosenfeld s-a nascut in Brooklyn, si a fost crescuta, mai tarziu in Westbury de catre parintii ei Seymour and Joan, un cuplu tanar de evrei. Tatal ei provenea din evrei romani iar mama ei avea origini de evreica din Germania.

Irene detine un doctorat in Marketing si Statistica, un MBA si un masterat in Psihologie, atestat de celebra Universitate Cornell. Pana sa devina CEO al Kraft Foods, Irene a detinut acest post pentru compania Frito-Lay, o dizivie a PepsiCo. Irene s-a remarcat in cadrul acestei perioade ca fiind foarte concentrata pe actiunea de a promova produsele sanatoase si de a imbunatatii gama de ingrediente.

In 2009, publicatia Forbes a numit-o drept a 6-a cea mai puternica femeie din lume si a doua in top 10 femei puternice in octombrie 2010.

In 2006, Irene a venit alaturi de Kraft Foods, drept CEO si a adus afacerea la un prag al succesului care nu s-ar fi asteptat niciodata. In prezent compania este evaluata la un profit de cel putin $48 miliarde si si-a largit foarte mult gama de produse, linii care promit mult pe piata nationala si internationala.

Irene are doi copii si stie cum sa procedeze pentru a se imparti intre viata de familie si cea profesionala. In putinul ei timp liber, faimoasei femei de afaceri ii place sa cante la pian si sa patineze.




Tags: irene rosenfeld. kraft foods. ceo kraft foodsfemei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]