Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mame antreprenoare de succes - Carol Bartz si Yahoo

de Adela Simonescu 04 Iul. 2011 3710
4.83 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Carol Bartz este CEO-ul grupului Yahoo. Este mama a trei copii si a inceput de jos pana a-si cladi o cariera de succes in industria tehnologiei si computerelor. Bartz s-a nascut pe data de 29 august, 1948, in Winona, Minesota. Mama ei a murit cand Bartz avea doar 8 ani si impreuna cu fratele ei mai mic a fost crescuta de o bunica.

In timpul liceului Carol Bartz a fost una dintre singurele 2 fete care au luat cursuri de algebra avansata si de fizica. A reusit sa obtina rezultate bune si a ocupat primul ei post, cel de secretara in cadrul unei banci.

Succesul pe care l-a simtit in aceasta cariera i-a atras suportul sefilor si managerilor care au ajutat-o sa obtina o bursa de studiu la Colegiul de fete din Missouri, William Woods.

Pentru a se sustine financiar, Bartz s-a angajat intr-o cantina colegiului si si-a terminat studiile, pentru a urma altele in cadrul universitatii din Wisconsin, unde a obtinut un masterat in Stiinte Informatice in 1971.

De-a lungul carierei, Bartz a suferit din cauza multor discriminari la adresa femeilor din acea perioada. Stiintele informatice si orice era legat de computere si tehnologie erau destinate barbatilor iar sansele de reusita si de promovare pentru femei nu pareau sa existe.

Cu toate acestea Carol Bartz a reusit sa ocupe un post de CEO in cadrul companiei Autodesk. In acea perioada, in 1992, Autodesk era o companie de marime medie ce proiecta software-uri. Carol Bartz a reusit sa aduca aceasta afacere in 14 ani, in punctul in care devenise un urias in industria tehnologiei software-urilor si care castiga mai mult de $1.5 miliarde de dolari anual in 2008.

Celebra femeie de afaceri nu a avut parte doar de clipe de succes. A fost diagnosticata cu cancer de san si si-a continuat activitatea de CEO al Autodesk si pe perioada chimioterapiei. S-a dovedit o femeie dedicata si extrem de eficienta pentru companie.

In ianuarie 2009, Carol Bartz a devenit directorul executiv al grupului Yahoo!. Aici a implementat numeroase strategii de inovare si imbunatatire a intregii afaceri, a adus un spirit puternic si cu o experienta de netagaduit si a reusit sa inspire numeroase femei afectate de discriminarea de gen din viata profesionala. Recent, a fost realeasa ca CEO pentru o perioada lunga de timp, desi grupul Yahoo! a inregistrat scaderi.

In timpul liber, Carol Bartz  isi lasa loc pentru o activitate pe care o considera un lux pe care inca si-l mai permite, gradinareste. La varsta de 63 de ani, antreprenoarea se mentine in forma si reuseste cu succes sa imbine viata profesionala cu cea de familie.




Tags: carol bartzcarol bartz yahooceo yahoo

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]