Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ursula Burns - Femeia care a schimbat cursul companiei Xerox

de Ilinca Dobrescu 10 Iul. 2011 6000
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ursula Burns s-a nascut pe 20 septembrie, 1958 si este CEO al Xerox. Este prima afro-americana care conduce o companie clasata in topul 500 al publicatiei Fortune. In 2009, Ursula a fost numita drept a 14-a cea mai puternica femeie din lume de catre publicatia Forbes. Femeia de afaceri a pornit de jos si ajuns in top datorita abilitatilor de a conduce inteligent.

Ursula a fost crescuta in New York de catre mama ei. Ambii parinti erau imigranti din Panama. Mama ei si-a permis sa o inscrie de Ursula la multe cursuri si scoli private datorita faptului ca detinea o afacere la domiciliu si era si calcatoreasa.

Ursula a urmat cursurile liceului catolic de fete din New York si apoi si-a obtinut diploma de licenta in Inginerie Mecanica in cadrul Institutului newyork-ez de Politehnica in 1980 si diploma de masterat in Inginerie Mecania in cadrul Universitatii Columbia, un an mai tarziu. Pe tot parcusul vietii, Burns s-a remarcat ca o studenta de top, un bun leader si o prezenta charismatica.

In 1980, Ursula a venit la Xerox intr-un internship si, treptat, a avansat pe pozitii numeroase de inginerie si management. In 1997, Ursula a fost numita vicepresedinte si manager general al Xerox iar de aici au pornit zeci de promovari care iau acordat incetul cu incetul o din ce in ce mai mare putere si responsabilitate.

Ursula
a condus Xerox catre succes si profituri mai mari decat crezuse compania ca va detine. In acelasi timp, Ursula Burns nu si-a neglijat viata de familie si s-a casatorit cu Lloyd Bean, care lucra la Xerox si are un copil cu acesta, pe Melissa (nascuta in 1992) si un fiu vitreg, pe Malcolm (nascut in 1989) si care studiaza la MIT.

Succesul femeii de afaceri rezida intr-o buna organizare a timpului, o rutina benefica pe care isi mapeaza activitatile si o multifunctionalitate de top. Nu numai ca a reusit in acelasi timp sa conduca mai multe divizii din cadrul Xerox si alte proiecte externe, dar a reusit sa acorde timp si atentie si vietii de familie.




Tags: ursula burnsceo xeroxursula burns xeroxfemei de afacerifemei de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]