Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cand un angajat nou vine in firma?

de Cristian Gerea 09 Ian. 2008 9209
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fiecare nou angajat intra pe poarta institutiei insotit de o suita de intrebari legate de lucruri dintre cele mai banale, cum ar fi: tinuta la locul de munca, instrumentele pe care le are la dispozitie (telefon, fax, copiator etc.), pauza de masa, data la care se da salariul, daca se pune pret pe punctualitate, daca munca peste program este o exceptie sau o regula.



Noul angajat trebuie sa se familiarizeze cu regulile casei, cu normele si valorile acceptate, altfel ar avea un statut de neadaptat in cadrul firmei. Aflat sub presiunea obligatiei de a se adapta si de a dovedi de ce este in stare, el are nevoie de intelegere si interes din partea angajatorului.

Cu timpul, o alta serie de intrebari isi vor astepta raspunsul: Cum este apreciata munca mea? De ce lucram asa si nu altfel? Cum pot face sugestii fara sa supar? Cum pot obtine ajutor sau asistenta intr-o problema? Chiar daca nu le rosteste niciodata, noul angajat asteapta sa lamuriti impreuna aceste probleme de care depinde initierea lui completa.

Cunoasterea asteptarilor elimina frustrarile
Responsabilitatile si recompensele legate de prestatia angajatului trebuie stabilite clar, inca de la inceput. Asteptarile de ambele parti fiind limpezi se evita sentimentele de frustrare ulterioare. Fisa postului nu este o simpla formalitate, ci un element foarte util in relatiile de munca, mai ales daca aveti grija sa cuprinda indatoririle angajatului cu lux de amanunte.

Trebuie sa-i comunicati cum va fi supravegheata, masurata si recompensata munca sa, ce posibilitati de promovare i se ofera si ce se asteapta concret de la el. Nu uitati sa va interesati de asteptarile lui, pentru a-i putea explica de la inceput ce-i puteti oferi si ce nu.

Procesul de integrare necesita implicarea tuturor. Sefii, colegii de birou, fara discriminare, trebuie sa joace rolul de gazde si de ghizi, simultan. Totusi, procesul de integrare depinde in cea mai mare masura de angajatul insusi. Stabiliti cu el o relatie de interactivitate, pentru ca nici un om nu este un receptor pasiv de informatii, ci are opinii, pareri si sentimente pe care nu trebuie sa-i fie frica sa si le exprime.

Chiar in timpul procesului de integrare, daca relatiile la locul de munca evolueaza multumitor, noul angajat poate fi implicat la randul sau in eforturile de acomodare ale urmatorului rand de angajati. Acest lucru ii sporeste increderea in sine si il include automat printre “veteranii” firmei.

Trebuie sa aveti in vedere ca un contract de munca nu este un angajament pe viata. Depinde insa de abilitatea dvs. ca, odata ce ati gasit omul potrivit, acest contract sa dureze cat mai mult. Daca sunt primiti bine, noii angajati se adapteaza foarte repede, au numai vorbe de lauda despre firma pe care o reprezinta cu mai multa convingere in fata partenerilor de afaceri, clientilor si furnizorilor.

Timpul, banii si resursele umane dedicate integrarii noilor angajati pot fi considerate o investitie pe termen lung si nu trebuie sa uitati ca o echipa bine pregatita si devotata asigura stabilitatea firmei si succesul ei pe piata.

 



Tags: fisa postuluilocuri de muncabaniafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cum sa economisesti bani pentru un avans la credit: 3 sfaturi utile

de Idei de afaceri
29 Ian 2024
Achizitia unei locuinte presupune o investitie generoasa si, uneori, veniturile personale nu sunt indeajuns pentru a sustine integral costurile...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]