Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 caracteristici ale intreprinzatorilor de succes

de Robert Bratu 03 Dec. 2010 11104
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cum poti sa iti dai seama daca vei fi un intreprinzator de succes? Atat timp cat nu exista o reteta recunoscuta a succesului, te poti ghida doar dupa studiile efectuate in ce priveste caracteristicile principale ale celor mai buni intreprinzatori. Verifica daca detii cateva dintre acestea!

1. Telul tau trebuie sa fie succesul. Trebuie sa ai o viziune clara a ceea ce vrei sa realizezi pentru a atinge succesul, pe care sa o porti mereu in gand. Orice ai face nu trebuie sa accepti o alta versiune a vietii tale, alta decat cea de a fi un om de succes.

2. Fii pasionat de ceea ce faci.  Succesul vine destul de usor daca faci ceea ce iti place. Succesul in afaceri inseamna rabdare si multa muca, lucruri care se pot realiza doar daca est pasionat de activitatea pe care o desfasori.

3. Concentreaza-te asupra punctelor tale forte. Fiecare dintre noi are slabiciuni si puncte tari. Pentru a avea succes trebuie sa identifici acele calitati pe care te poti baza. Concentreaza-ti efortul pe activitatile la care esti foarte bun. Cauta, de asemenea, sa-ti  transformi slabiciunile in puncte tari.

4. Nu te gandi la posibilitatea esecului. Ca antreprenor, trebuie sa crezi cu tarie in telurile tale si in faptul ca poti sa le realizezi. Trebuie sa ai incredere in ideea ta, in posibilitatile pe care le ai la indemana si in tine.

5. Planifica. Cand demarezi o afacere trebuie sa stabilesti scopuri concrete, care iti vor arata, mai departe, pasii pe care trebuie sa ii faci. La inceput ar trebui sa iti planifici fiecare zi, in asa fel incat fiecare actiune sa te pozitioneze cu un pas mai in fata. Orientarea catre indeplinirea scopurilor este o caracteristica a fiecarui antreprenor.

6. Munceste din greu. Nimeni nu va atinge succesul stand si visand cat de frumos ar fi sa se intample asa. Asa cum spunea Brian Tracy (antreprenor, autor si speaker), „Lucrezi 8 ore pe zi pentru supravietuire. Tot ceea ce lucrezi peste 8 ore este pentru succes.”.

7. Cauta modalitati de a interactiona. Ca si director al firmei pe care o conduci esti „pandit” de toti angajatii pe care ii ai. Pentru a comunica eficient cu acestia trebuie sa stii sa relationezi. Aceasta abilitate este foarte importanta in relatiile cu partenerii de afaceri.

8. Fii dispus sa inveti.Chiar daca esti director de companie, trebuie sa ramai curios. Trebuie sa ai curajul sa pui intrebari despre ceea ce nu stii si sa ramai deschiz la tot ceea ce este nou. Disponibilitatea de a invata este foarte importanta, chiar cruciala, in perioada in care tehnologia este atat de schimbatoare iar modalitatile de a face afaceri sunt mereu altele.

9. Ai incredere. Nimeni nu a spus ca drumul catre succes este usor. In ciuda telurilor pe care le ai si a muncii pe care o depui, este posibil sa mai dai gres. Insa perseverenta si capacitatea de a o lua de la capat te vor purta mai tarziu pe culmile succesului.

10. Disciplineaza-te. Ase spune ca auto-diciplina etse cheia succesului. Asa cum Thomas Huxley (om de stiinta si filosof) a spus candva: „Fa ceea ce trebuie sa faci, cand trebuie sa o faci, chiar daca iti place sau nu.”.



Tags: managersecreteintreprinzatorsucces

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

3 metode de imbunatatire a performantei manageriale

de Idei de afaceri
13 Mai 2024
Intr-un mediu de business atat de competitiv, perfomanta manageriala poate face diferenta dintre un business de succes si unul mediocru. Totusi,...

Managerii estimeaza o crestere in urmatorele trei luni in constructii

de Bianca Tila
28 Iun 2023
Managerii romani estimeaza o crestere a preturilor in constructii si comertul cu amanuntul pentru urmatorele trei luni, potrivit datelor publicate de...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

INS: Managerii romani preconizeaza o activitate stabila in unele sectoare

de Bianca Tila
28 Feb 2023
Managerii din Romania estimeaza o relativa stabilitate a activitatilor din constructii, in comertul cu amanuntul si in servicii. In acest ultim...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]