Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 abilitati vitale pentru a cladi afacerea ta de succes

de Anca Raileanu 21 Nov. 2014 2791
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Este foarte posibil sa stapanesti in mare parte aceste abilitati sau iti trebuie doar cateva sfaturi pentru a le imbunatati.

Iata care sunt cele 3 abilitati vitale pentru afacerea ta si sfaturile necesare pentru a le imbunati pe fiecare dintre ele pentru un succes garantat.

1. Strategie.
E usor sa te gandesti la aspectul imediat al afacerii tale, pentru ca rezultatele vizibile usor. Dar ce te faci cu dimensiunea mai mare, provocarile pe termen lung si scopul final? Cat de des te gandesti la aceasta latura a afacerii?

Fara o supravegere constanta a strategiei pe care se dezvolta afacerea ta si o evaluare calificataa ei in relatie cu industria si competitia ta, nu poti spera sa ai o dezvoltare buna si sa ramai competitiv pe piata.

Sfaturi pentru imbunatatire: Lasa-ti timp, pur si simplu, sa visezi cam cum ai vrea sa fie afacerea. Unde ti-ar placea sa ajungi cu ea? Care e viziunea ta pentru ea? Cum ai putea sa ajungi acolo? Stabileste-ti scopuri, apoi dezvolta un plan de actiune pentru a le atinge. Apoi nu le uita, pastreaza-le cu orice pret.

2. Finante.
Desi nu e nevoie sa fii contabil calificat ca sa ai o afacere de succes, tot ar trebui sa ai o intelegere destul de buna a finantelor, a marjelor de profit, a circuitului financiar si finantare. Cu cat esti mai comfortabil cu toate aceste numere, cu cat mai increzator vei fi, si vei lua decizii mai bune.

Daca ai un contabil care sa se ocupe de toate acestea, cu atat mai bine, dar nu ii folosi ca pe o carja care sa te tina de la a incerca sa intelegi singur unde se duc banii tai. Este datoria ta sa stipanesti costurile, sa optimizezi randamentul si sa gasesti moduri de a creste veniturile.

Sfaturi pentru imbunatatire: incepe prin a petrece mai mult timp in sistemul de contabilitate. Poti invata foarte mult despre profit si pierdere, veniturile medii de la clienti si cheltuieli din rapoarte. Un instrument care te ajuta sa vizualizezi veniturile si costurile este extraordinar de folositoare.

3. Comunicarea.
Cand esti un antreprenor solo, ai putea gandi comunicarea ca o problema mai putin relevanta, avand in vedere lipsa de angajati. Totusi, trebuie sa mentii linii clare de comunicare via email si telefon pentru clientii tai, de asemenea si sa te asiguri ca mesajul pe care il transmiti prin website si profilele de pe retelele de socializare ete cel pre care il vrei.

Daca ai personal, comunicarea este si mai importanta, proasta comunicare ducand la scaderea productivitatii si moralului in randul angajatilor, si o crestere a posibilitatii de a gresi pentru ca nu au inteles ce trebuie sa faca.

Sfaturi pentru imbunatatirea abilitattilor de comunicare: Chiar daca nu esti un bun comunicator, daca esti atent la felul in care oamenii interactioneaza cu tine  poti sa-ti dea mici indicii dspre cat de bine (sau prost) ii influentezi. ti se raspunde cu priviri confuze de fiecare data cand  vorbesti? intreaba persoana cu care vorbesti daca ce ai spus a avut sens si da-le oportunitatea de a cere clarificari.

Sursa: www.entrepreneur.com



Tags: afacereafaceriabilitatisfaturiimbunatatire abilitati

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cum sa pregatesti un Secret Santa la birou: idei si sfaturi

de Idei de afaceri
05 Dec 2024
Secret Santa este unul dintre cele mai asteptate momente din sezonul sarbatorilor la birou. Este ocazia perfecta sa aduci zambete, sa incurajezi...

Cum sa economisesti bani pentru un avans la credit: 3 sfaturi utile

de Idei de afaceri
29 Ian 2024
Achizitia unei locuinte presupune o investitie generoasa si, uneori, veniturile personale nu sunt indeajuns pentru a sustine integral costurile...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
29 Apr 2024
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]