Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 calitati pe care orice manager la distanta trebuie sa le aiba

de Alexandra Popescu 09 Aug. 2014 3499
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Orice manager care a decis sa testeze lucratorii la distanta ai unei companii este, probabil, destul de increzator in propriile abilitati. Insa, competentele unui manager traditional nu se traduc intotdeauna bine intr-un mediu de lucru distribuit.

 
Mentinerea unei culturi creative este un aspect important al leadership-ului la distanta. De aceea chat-ul companiei tale trebuie sa fie plin de jocuri de cuvinte sau gif-uri amuzante. 
 
In continuare sunt prezentate trei calitati pe care fiecare sef la distanta trebuie sa le aiba pentru o mai buna eficienta.
 
1. Fii sau devin-o un bun scriitor
 
Atunci cand membrii unei echipe sunt lucratori la distanta, o mare parte a comunicarii se face in scris. Liderii de la distanta trebuie sa invete sa scrie rapid si clar. Prin acest mod reduci confuziile angajatilor. Insa, decat sa trimiti 20 de e-mail-uri pentru a clarifica un subiect, mai bine deschide o videoconferinta pentru ca discutia sa fie mai activa.  
 
2. Fa confortabila intalnirea
 
Singuratatea poate fi o amenintare pentru o echipa la distanta. Sefii la distanta fac un efort intentionat sa ajunga la fiecare angajat, fie prin intermediul e-mailurilor, a apelurilor telefonice, a teleconferintelor sau videoconferintelor.

In timp ce iei aceasta initiativa, incurajeaza-i si pe angajati sa o faca, sa te contacteze de cate ori simt nevoia. Este indicat sa le ceri membrilor echipei care lucreaza la distanta sa te sune pe mobil pentru a discuta un proiect sau pentru a seta o intalnire. Chiar daca se vor simti putin intimidati la inceput, lucrurile devin mai usoare atunci cand stiu ca esti disponibil pentru a raspunde nevoilor lor.
 
3. Invata sa stabilesti obiective clare
 
Echipele la distanta pot fi mult mai productive decat cele in-office. Sefii se pot adapta diferit asteptarilor celor 40 de ore de munca. Managerii traditionali ar putea fi fericiti cand vad pe cineva ca lucreaza de la 9:00 la 17:00, indiferent de timpul efectiv necesar finalizarii unui proiect. In schimb, liderii la distanta apreciaza productivitatea cu obiective clare de timp.
 
Libertatea de a lucra la distanta aduce si multe responsabilitati. Cu asteptari masurabile, membrii unei echipe inteleg ceea ce este nevoie sa prioritizeze si sa finalizeze. Lucrul intr-un mediu optim ii ajuta sa fie incredibil de productivi.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afaceriantreprenorimanagericalitati manageriangajatimanagementleadership

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Managerii estimeaza o crestere in urmatorele trei luni in constructii

de Bianca Tila
28 Iun 2023
Managerii romani estimeaza o crestere a preturilor in constructii si comertul cu amanuntul pentru urmatorele trei luni, potrivit datelor publicate de...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]