Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 mituri legate de planificarea timpului

de Codrina Laiu 01 Iun. 2016 8673
4.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Retineti ca administrarea eficienta a timpului este un proces de durata. Este nevoie sa aplicati zilnic metodele de mangement al timpului pentru a atinge obiectivele pe care vi le propuneti.

1. Trebuie sa utilizati instrumente sofisticate de planificare a timpului
Un mit legat de managementul timpului este nevoia de a utiliza instrumente de planificare a timpului de ultima generatie. Totusi trebuie sa utilizam aceste mijloace de planificare numai daca sunt cu adevarat utile pentru activitatile noastre, sunt usor de utilizat si se actualizeaza rapid.

De exemplu, trebuie sa vedeti daca introducerea datelor si realizarea interogarilor intr-un sistem de planificare a timpului nu dureaza mai mult decat o planificare manuala.

2. Activitatile trebuie realizate cat mai repede posibil
Un alt mit legat de managementul timpului este necesitatea de a realiza sarcinile cat mai repede cu putinta. Aveti Stephen Covey acces la training-uri de citire rapida sau de invatare eficienta.

Adevarul este ca fiecare are un ritm propriu de a munci. Schimbarea acestuia poate produce stres, anxietate si greseli in realizarea sarcinilor. De aceea, este mai bine sa pastrati ritmul dupa care va simtiti confortabil si dupa care lucrati cel mai bine.

3. Trebuie sa lucrati mai eficient si nu mai mult
Un alt mit legat de managementul timpului este ca trebuie sa lucrati mai eficient si nu mai mult. Daca ati avea la dispozitie toate informatiile necesare, o echipa de specialisti si resursele materiale, cu siguranta ati putea lucra mai inteligent.

Dar ce inseamna de fapt a lucra mai eficient? A lucrat Thomas Edison mai inteligent dupa 8.000 de incercari pentru a identifica filamentul potrivit? De fapt, atunci cand munciti mai mult si explorati mai multe idei lucrati intr-adevar mai inteligent.

Persoanele care recomanda „lucrati mai eficient, nu mai greu” nu cunosc de multe ori contextul mediului de lucru. Munca eficienta inseamna sa opriti lucrul pentru a stabili ce vreti sa obtineti, cu alte cuvinte sa stabiliti directia in care va indreptati. In acest mod va cresteti sansele de a termina o sarcina mai repede si mai usor.

Uneori, singura posibilitate de a munci mai inteligent este sa munciti mai greu pentru a descoperi calea cea mai buna de abordare a unei probleme.


Tags: management timptimpeficient

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cum sa-ti organizezi timpul eficient ca antreprenor

de Idei de afaceri
22 Dec 2023
In universul antreprenorial si nu numai, fiecare clipa conteaza, iar modul in care iti organizezi timpul poate fi esential pentru traseul afacerii...

4 solutii care cresc eficienta unei pensiuni turistice mici

de Idei de afaceri
13 Dec 2023
O pensiune turistica mica poate sa devina rapid foarte eficienta daca este organizata inteligent, astfel incat administrarea si functionarea sa poata...

CCIR: E timpul sa apelam la muncitori din strainatate

de Idei de afaceri
14 Dec 2021
Presedintele CCIR, Mihai Daraban, spune ca este timpul sa iesim din "doliu" si sa apelam la muncitori din strainatate. "Probabil trecem...

Cum iti protejezi mica afacere in timpul unei crize mondiale

de Idei de afaceri
07 Mai 2020
Printre categoriile puternic afectate de criza cauzata de pandemie se numara si firmele mici sau antreprenorii aflati la inceput de drum. Astfel de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]