Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 motive pentru care oamenii tai lenevesc!

de Adela Simonescu 26 Iun. 2013 2640
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

"Oamenii mei nu dau tot ce pot! Stiu ca pot mai mult fiindca pe majoritatea eu i-am recrutat si stiu de ce sunt in stare. Cu toate acestea, lucrurile nu merg asa cum as spera. Singura nu pot sa le fac pe toate si sa stau in spatele lor sa ii imboldesc sa dea mai multa eficienta si mai multa creativitate! Vreau sa stiu cum pot sa ii fac sa nu mai leneveasca si sa munceasca."

Prima intrebare: Ii platiti in mod corect? Foarte multi angajati raman pe pozitii pana in momentul in care gasesc altceva. Si cand spunem "altceva", ne referim la o alta situatie financiara sau la o alta situatie organizationala.

Cu alte cuvinte, oamenii vor alte salarii sau alte pozitii si sarcini, responsabilitati si posibilitati de promovare. Aici este nevoie de un manager care sa nu fie implicat in situatie si care sa analizeze situatia la rece! Stabiliti care sunt salariile existente pe piata, ce sarcini se indeplinesc in alte companii, ce responsabilitati le revin altor angajati de pe pozitii similare, insa din alte companii concurente.

A doua intrebare: Angajatii cunosc situatia progresului sau regresului lor? Este vital ca oamenii nostri sa stie daca sunt pe drumul cel bun sau in picaj direct.

In acest sens, organizati sedinte one-on-one, in urma carora angajatii dvs sa inteleaga daca ritmul lor de munca este unul productiv, daca rezultatele obtinute de ei sunt exceptionale, mediocre sau nesatisfacatoare, daca au nevoie de un nivel superior de eficienta pentru ca activitatea lor profesionala sa se desfasoare in mod optim.

Se poate ca angajatii dvs sa nu cunoasca perfect situatia in care se afla si maniera in care activitatile si sarcinile lor se desfasoara. Pusi in fata unui grafic, a unor analize pe ultimele 3 luni de zile, in fata unor date lamuritoare, lucrurile sa se clarifice cu viteza luminii.

A treia intrebare: Le taiati elanul in vreun fel si poate ca nu va dati seama ca o faceti? De cate ori acestia vin cu propuneri, idei si initiative, le refuzati fara sa stati prea mult timp pe ganduri sau poate ca va grabiti si nu le mai oferiti lamuriri si argumente solide care sa va apere pozitia.

Poate ca de cate ori au o problema, o situatie dificila in familie, o perioada in care sunt bolnavi sau serbari ale copiilor, ii refuzati. In basme, acestia se vor comporta la fel de bine si dupa ce primesc un refuz, pentru ca stiu ca nu este nimic personal. In realitate, angajatii ne raspuns cu o moneda pe care ei o considera a fi corecta!

Desigur, ideal este sa intelegem ca angajatii nostri au si vieti personale si ca oricine, au parte si de probleme, urcusuri si coborasuri, de perioade mai placute si altele mai triste. Este esential sa putem sa fim alaturi de ei oricand au nevoie. Vor tine minte si un simplu gest, si o simpla zi libera cand se simt rau, si o vorba buna cand tocmai au anuntat ca trec printr-un divort.

Toate aceste gesturi fac parte din strategiile de motivare a angajatilor nostri, fie ca acum realizam acest lucru sau nu. De aceea, noi va recomandam sa dati atentie manierei in care va tratati angajatii si sa intelegeti ca relatia cu un angajat valoros se construieste in timp, prin pasi mici.

Fiecare pas micut va duce mai aproape de situatia in care oamenii dvs vor lucra cu entuziasm si pasiune, in contul unei afaceri in care cred cu tarie!


Sa aveti succes si afaceri profitabile!


sursa foto: www.sxc.hu




Tags: afaceriafacereangajati valorosi

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
29 Apr 2024
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
30 Apr 2024
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]