Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 reguli pentru motivarea echipei

de Marian Curelaru 05 Mai. 2014 2796
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In scrisoarea sa anuala destinata actionarilor Amazon, Jeff Bezos, presedintele grupului, a prezentat cateva puncte de vedere si strategii pe care le aplica pentru a obtine cele mai bune rezultate din partea angajatilor sai:

Angajatii trebuie sa-si doreasca sa lucreze pentru companie
Seful Amazon a dezvaluit ca, in  cazul in care un angajat al gigantului retailer online nu este fericit la locul de munca, acesta poate castiga pana la 5.000 dolari doar pentru ca isi da demisia.
Bezos descrie conceptul "Plateste pentru a demisiona" ("Pay to quit") ca fiind cea mai eficienta metoda a companiei de a face lucrurile pe plan intern. "O data pe an, ne oferim sa ii platim pe angajatii nostri sa demisioneze. Pentru primul an in care oferta este facuta vorbim de 2.000 de dolari, apoi ajunge pana la 5.000 de dolari. Titlul ofertei este "Va rugam sa nu acceptati aceasta oferta".
"Scopul este de a incuraja oamenii sa-si ia un moment si sa se gandeasca la ceea ce-si doresc cu adevarat", explica Bezos. "Pe termen lung, este daunator atat pentru angajat, cat si pentru companie, daca angajatul ramane pe un post ce nu-l multumeste."
In acelasi timp, compania suporta 95% din cheltuielile de formare in centrele de perfectionare pentru angajatii sai. "Scopul este de a permite o alegere. Stim ca pentru unii angajati din centrele noastre de perfectionare, Amazon va fi o cariera. Pentru altii, Amazon nu va fi decat o etapa pe drumul catre  un alt loc de munca, un loc care ii va solicita noi competente. Daca formarea reusita poate face diferenta, vrem sa contribuim la aceasta".
 
Nu-i descurajati pe cei care vor sa munceasca de acasa
Spre deosebire de Yahoo! care a decis sa renunte la toti angajatii care lucreaza de acasa, Amazon privilegiaza telemunca, mai ales pentru angajatii din domeniul servicii clienti, din "Virtual Contact Center". Aceste centre sunt de altfel cele care cresc cel mai rapid la Amazon. Ele functioneaza in 10 state americane, iar acest numar se va dubla in cursul acestui an. Ele permit companiei sa realizeze economii si sa angajeze profesionistii cei mai talentati.
"Aceasta flexibilitate este ideala pentru multi angajati care, probabil pentru ca au copii mici sau din alte motive, ori prefera sa nu lucreze in afara casei, ori nu pot sa faca altfel".
 
Inovatia si esecul sunt indisociabile
Inventiile pot veni de la toti, si nu doar de la cadrele companiei, scrie Bezos in scrisoarea sa. Si chiar daca multe idei vor sfarsi printr-un fiasco, acest lucru este mai putin important: "Esecul face parte integranta din inventie. El nu este optional. Noi il intelegem si credem ca trebuie sa gresim devreme si sa reincercam pana ce vom reusi. Atata vreme cat acest proces se desfasoara, inseamna ca esecurile sunt relativ de talie mica (cele mai multe incercari debuteaza la scara redusa), si atunci cand gasim ceva care merge cu adevarat bine pentru clienti, ne dublam miza, cu speranta de a obtine un succes si mai mare. Dar acest lucru nu este intotdeauna evident. A inventa este complicat si, cu timpul, este sigur ca unele proiecte pe care am mizat mai mult vor esua de asemenea".
 


Tags: motivareechipareguliamazonjeff bezos

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Amazon va sintetiza recenziile cu ajutorul AI-ului

de Bianca Tila
13 Iun 2023
Amazon se ajuta de inteligenta artificiala in vanzari. In acest sens, gigantul integreaza AI-ul pentru a face un rezumat la recenziilor de produs....

Consiliul Concurentei a amendat cu 4,9 milioane de lei companii de pe piata echipamentelor de protectie

de Bianca Tila
19 Dec 2022
Consiliul Concurentei a amendat cu aproximativ 4,9 milioane de lei opt companii. Acestea activeaza pe piata comercializarii echipamentelor de...

Amazon. Cum sa-ti gestionezi stocul

de Idei de afaceri
28 Iun 2023
Amazon are niste depozite imense pe tot teritoriul SUA si produsele pot ajunge la orice cumparator in cateva zile. Primul pas cand vrei sa trimiti un...

Piata de leasing operational, reguli noi privind transmiterea de informatii

de Florin Amariei
24 Aug 2021
Consiliul Concurentei a impus reguli noi care deja se aplica pentru piata de leasing operational cu privire la transmiterea de informatii. Astfel,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]